Warchild


Hutten bouwen!
Kinderstad is een stad die maar één keer per jaar een paar dagen bestaat. De stad komt tot stand doordat honderden kinderen uit Sassenheim een hut bouwen. Jaarlijks komen op Kinderstad ongeveer 250 kinderen met hun ouders, opa's en oma's en andere familie. Vier dagen lang bouwen de kinderen hutten van hout en andere natuurlijke materialen.

Naast deze creatieve werkzaamheden vindt organisator Sven Driessen het belangrijk om War Child onder de aandacht te brengen. Door het organiseren van spelletjes, kleurplaatwestrijden, speurtochten en een mini-playbackshow wordt geld ingezameld voor War Child. `Een actie organiseren voor een goed doel, staat al een tijdje op mijn to-do list', vertelt Sven Driessen. Hij vindt Kinderstad een fantastische gelegenheid om aandacht te vragen voor War Child.

Tussen al die zorgzame ouders en hun kinderen is het belangrijk dat War Child wordt genoemd. `Het belang van War Child is mij wel duidelijk en ik hoop dat ik dat door middel van deze actie kan overbrengen op een grote groep mensen en zo ook op deze manier mijn steentje kan bijdragen'. Daarnaast zou Sven het geweldig vinden als deze actie andere mensen inspireert en dat zij in de toekomst ook een actie voor War Child organiseren! `Want War Child is hoop voor oorlogskinderen en hoop is iets dat waard is om voor te leven', aldus Sven. In de toekomst gaat Sven zeker nog meer acties voor War Child organiseren en War Child staat natuurlijk juichend aan de zijlijn. Dankjewel Sven!

Wil je zelf ook een actie organiseren?
Ga dan naar de actiepagina of meld jouw actie meteen aan via het actieformulier!