Politie Rotterdam Rijnmond


* BESTUURDER ONDER INVLOED
ROTTERDAM-OOST- Politiemensen controleerden zondagavond een auto op de Bosdreef.
De bestuurder, een 52-jarige Hongaar, bleek teveel te hebben gedronken. Hij had een promillage van 1,3. Omdat hij niet in Nederland woonde, moest hij de bekeuring van 480 euro direct betalen.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft man aangehouden die wordt verdacht van de diefstal van een fiets.
Surveillerende agenten werden zondagavond rond half zeven aangesproken door mensen die zeiden dat een man op de Erasmusbrug liep met hun gestolen fiets. De politiemensen hebben hierop de 21-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De moeder van de verdacht is op de hoogte gebracht.


* RIJBEWIJS KWIJT NA AANRIJDING ONDER INVLOED

ROTTERDAM-HOOGVLIET- Politiemensen hielden zondagavond een 41-jarige vrouw uit Spijkenisse aan, nadat zij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.
Rond elf uur stond er op de A15 file naar aanleiding van een eerder ongeval. De vrouw zag echter te laat dat het verkeer stilstond en knalde bovenop haar voorganger, een 56-jarige man uit Zwijndrecht. Hij raakte niet gewond, beide auto's raakten beschadigd.
De bijrijdster van de vrouw, een 14-jarig meisje eveneens uit Spijkenisse, raakte gewond en is door ambulancepersoneel vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.
De verdachte is overgebracht naar een politiebureau, waar bij haar een promillage van 1,7 werd geconstateerd. De vrouw is ingesloten, haar rijbewijs is ingevorderd.


* SCOOTERRIJDER EN BIJRIJDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft twee mannen aangehouden die zich hadden onttrokken aan een verkeerscontrole. Zondagavond rond negen uur wilden surveillerende politiemensen twee jongens zonder helm op een scooter controleren op de Bergweg. Bij het zien van de politie ging het tweetal er vandoor. De bijrijder sprong van scooter en wist te ontkomen. Na een achtervolging reden de politiemensen de scooterbestuurder klem op de Blommersdijkselaan. Toen ze dreigden met de inzet van geweld, gaf de jongen zich over. Het politiepersoneel hield de 22-jarige Rotterdammer aan en bracht hem over naar een politieburau voor nader onderzoek. Hij kreeg diverse bekeuringen. Zijn bijrijder werd door agenten op het politiebureau ontboden, waar de 16-jarige Rotterdammer in het bijzijn van zijn vader diverse bekeuringen in ontvangst mocht nemen.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM-VREEWIJK- Op de kruising Vaanweg met de Victor Hugoweg ontstond zondagmiddag een aanrijding waarbij twee auto's betrokken waren.
Een 31-jarige Rotterdamse automobiliste reed op de Vaanweg in de richting van Zuidplein, terwijl een 46-jarige automobilist uit Zwanenburg vanaf de Victor Hugostraat in de richting van de snelweg reed.
Op de kruising kwamen de twee met elkaar in botsing. De 54-jarige bijrijdster van de Rotterdamse raakte gewond in haar gezicht en is door ambulancepersoneel vervoerd naar het MCRZ locatie Zuiderziekenhuis.
De technische ongevallen dienst stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.


* BEDREIGER MET KRUISBOOG AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een man aangehouden die iemand bedreigd had met een kruisboog.
Zondagavond kreeg de politie melding dat een 23-jarige Vlaardingse man was bedreigd door een man met een handkruisboog. Gewaarschuwde agenten gingen rond kwart voor tien 's avonds naar een woning aan de Van Hogendorplaan waar ze de verdachte aantroffen. In de woning hielden ze een 23-jarige man uit Vlaardingen aan. In de bosjes onder de woning werd de kruisboog aangetroffen die door politiepersoneel in beslag werd genomen. Politiemensen brachten de verdachte over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.