Politie Rotterdam Rijnmond


* ROTTERDAMSE ZAAK IN OPSPORING VERZOCHT
ROTTERDAM-RIJNMOND - In het TV-programma Opsporing Verzocht van de AVRO op Nederland 1 wordt dinsdagavond 21 augustus van ongeveer 21.05 tot 21.50 uur ondermeer aandacht besteed aan de zaak van een verkrachting van een 43-jarige vrouw, een incident dat heeft plaatsgevonden in de regio Rotterdam-Rijnmond.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli wordt in Rotterdam een 43-jarige vrouw verkracht. De vrouw heeft een gezellige avond achter de rug en met bekenden iets gedronken in een buurtcafé. Als de vrouw de bruine kroeg alleen verlaat, wordt ze op haar weg naar huis door een man aangesproken. Even later verkracht hij haar. De dader draagt zijn opmerkelijk lange haar in een paardenstaart. Deze is erg lang, wel 30 tot 40 cm lang.

Het is gebeurd in de wijk Vreewijk, in Rotterdam-Zuid, vlakbij het Zuidplein. De vrouw is naar café `De Boerenzij' geweest, aan de Groene Hilledijk, en daarna is ze de Groenezoom schuin overgestoken, in de richting van het bruggetje daar. Daar werd ze door de man voor het eerst aangesproken. Even later, bij twee grote bomen, greep hij haar.
De vrouw is daar rond kwart over 2 in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli verkracht door de man. Volgens het slachtoffer is de compositietekening sterk lijkend op de dader. Deze zal getoond worden in de uitzending.

Het gaat om een man met een getinte huidskleur, mogelijk is hij van Turkse afkomst:

- hij is ongeveer tussen de 25 - 30 jaar oud
- 1.80 meter lang

- normaal postuur

- hij had lang, glad donkerbruin haar, dat hij in een staart droeg die eindigde tussen de schouderbladen. Die staart was wel 30 tot 40 centimeter lang

- bruine ogen

- hij droeg een donker jack

- spijkerbroek

Heeft u informatie?
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikken over deze zaak. U kunt contact opnemen met de rechercheurs van het onderzoeksteam. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u anoniem blijven dan kunt u uw informatie kwijt bij Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Herhaling
U kunt ook kijken naar de herhaling van deze uitzending op woensdagmiddag 22 augustus om 13.15 uur op Nederland 2. De informatie getoond tijdens Opsporing Verzocht is ook na de uitzending te zien op opsporingverzocht.avro.nl