Politie Hollands Midden

Datum: 21 augustus 2007

Noordwijkerhout Aanhouding voor vernieling en mishandeling De politie heeft maandag 20 augustus rond 22.35 uur aan Duinschoten een 44 jarige man uit Ruda Slaska (Polen) aangehouden. De politie was daar naar een appartementencomplex geroepen waar de man huis zou houden in een appartement. Hij vernielde daar diverse goederen en mishandelde en bedreigde een 23 jarige daar verblijvende vrouw. De man en vrouw waren bekenden van elkaar. De vrouw wist zich het vege lijf te redden door het verblijf uit te vluchten. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Winkeldief aangehouden De politie heeft maandag 20 augustus om 17.30 uur een 40 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal. Een medewerker van een warenhuis aan de Aalmarkt betrapte de verdachte met een stapel kleding in het trappenhuis van het personeel. De verdachte wilde het warenhuis via de nooduitgang verlaten. De medewerker sprak de verdachte aan en seinde een collega in. De verdachte stelde zich agressief op, sloeg één van de medewerkers en rende weg. De kleding liet hij vallen en dreigde vervolgens met een nijptang. De verdachte rende opnieuw weg waarna de medewerkers hem achtervolgden. Bij de Langebrug werd hij uit het oog verloren. De inmiddels gebelde politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de verdachte. Deze werd op de Steenschuur aangehouden. In een tas van de verdachte werden enkele gestolen goederen, een kledingstuk, een bril en de nijptang aangetroffen.

Gouda Aanhouding voor bedreiging en belediging Een 17 jarige jongen uit Gouda is maandagavond 20 augustus aangehouden voor het bedreigen en beledigen van een brigadier van Politie. De brigadier fietste rond 18.45 uur vanuit zijn werk over de Veerstraat. Daar werd hij op luide toon door de hem bekende Gouwenaar toegeroepen. Hij kreeg scheldwoorden, beledigingen en bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. Toen hij de jongen daarover aansprak, rende deze weg. Hij meldde zich die avond rond 19.50 uur aan het politiebureau. Niet om zichzelf aan te geven maar om een afspraak met een politieman te maken, zo zegt hij. Hij zou immers niets strafbaars hebben gedaan. Op grond van de aangifte van de brigadier werd hij aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --