Docdata NV

Te verspreiden op dinsdag 21 augustus 2007
U.S. Eastern Standard Time 06.00h. U.K. 11.00h. Continental Time 12.00h.

P E R S B E R I C H T
DOCdata meldt de verkoop van een MicroPerf® systeem.

Industrial Automation Integrators (IAI) B.V. in Veldhoven, een dochteronderneming van DOCdata N.V. in Waalwijk, gaat een Laser-Perforatie-Systeem leveren voor het aanbrengen van het gepatenteerde veiligheidskenmerk MicroPerf® aan een drukkerij voor bankbiljetten. De aflevering van dit systeem is gepland medio 2008. Het te leveren systeem dient ter vervanging van een MicroPerf® systeem dat sinds 1997 operationeel is. De omzet die is gemoeid met de verkoop van het nieuwe MicroPerf® systeem beloopt ruim 2 miljoen. Deze opdracht bevestigt de positie van IAI binnen de security printing markt. In deze markt biedt IAI systemen aan voor het aanbrengen van beveiligingskenmerken in paspoorten, identiteitskaarten, bankbiljetten, en overige veiligheidsdocumenten.

Hoofdaannemer van dit project is KBA-Giori S.A. in Lausanne, Zwitserland, een dochter- onderneming van König & Bauer (KBA) in Würzburg (www.kba-print.de) die de marketing en sales van het veiligheidskenmerk MicroPerf® verzorgt voor de markt van bankbiljetten- drukkerijen. KBA-Giori is met afstand de grootste leverancier van apparatuur aan deze drukkerijen. Zowel IAI als de producent van drukpersen KBA zijn onderaannemers. De (sub)systemen van KBA en IAI worden, op de locatie van de klant, tot één systeem voor het aanbrengen van MicroPerf® geïntegreerd.

Het MicroPerf® veiligheidskenmerk, een uitvinding van de Zwitserse veiligheidsdrukker Orell Füssli (www.ofs.ch), wordt toegepast in Zwitserse, Letlandse en Russische bankbiljetten. Het veiligheidskenmerk bestaat uit een patroon van zeer kleine, met laser aangebrachte gaatjes, die zichtbaar worden als het bankbiljet tegen het licht gehouden wordt.

Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan. DOCdata e-Solutions Groep houdt zich bezig met e-Fulfilment, e-Financial, e-Commerce en e-Partnership oplossingen voor klanten. Hierbij biedt DOCdata volledige Internet-oplossingen, zowel Business-to-Business als Business-to-Consumer. DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.

Waalwijk, Nederland, 21 augustus 2007 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD) Website van de onderneming: www.docdata.com

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.F.P.M. Alting von Geusau CEO Tel. 0416 631 100 Pagina 1 van 1