Ingezonden persbericht


Nick de Bruijn schittert bij Bavaria City Racing

Rotterdam, 21 augustus 2007 - Nick de Bruijn scheurde zondagmiddag door de smalle straten van Rotterdam. Tijdens het evenement Bavaria City Racing legde de twintigjarige Vlaardinger met zijn International Formula Master-bolide het nodige rubber neer. Samen met zijn Nederlandse collega uit de serie wisten zij de gloednieuwe autosportklasse in Nederland goed op de kaart te zetten.

Het spektakel werd voor de derde maal met succes georganiseerd in het centrum van Rotterdam. Met veel snelheid reed De Bruijn over onder meer het Hofplein, Coolsingel, Blaak en de Willemsbrug. Naar schatting zagen ruim een half miljoen toeschouwers de ISR-piloot driftend over het parcours glijden. Naast de deelname van Nick de Bruijn kwamen ook Formule 1, Champ Car en A1 Grand Prix-coureurs in actie.

De raceklasse waarin Nick de Bruijn uitkomt, de International Formula Master, is een gloednieuwe eenzitterklasse die racet in het bijprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens. De bolides beschikken over 250 pk sterke motoren en rijden snellere rondetijden dan de Formule 3. Alle races worden bovendien uitgezonden door Eurosport.

Nick de Bruijn: "Ik heb met mijn International Formula Master-bolide hard genoeg op de Coolsingel gereden om mijn rijbewijs kwijt te raken, maar dit keer mocht het. Het was een enorm gave ervaring. Er waren zelfs nog meer mensen dan vorig jaar. Dit was de eerste keer dat ik er bij was en ik hoop dat ik er volgend jaar zeker opnieuw bij kan zijn. Ik wil graag mijn team ISR bedanken voor het mogelijk maken van dit spektakel!"

--


Ingezonden persbericht