Persberichten Heuvelrug, 10.55 uur

Utrecht, 21-08-2007

Oproep getuigen

VEENENDAAL Zondagmiddag 19 augustus omstreeks 14.45 uur is een 22-jarige man uit Veenendaal op het station West door twee onbekende personen bedreigd en geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 14.45 uur zat het slachtoffer uit Veenendaal op een muurtje boven de spoorwegtunnel toen twee onbekende personen op een scooter naar hem kwamen en hem met een mes bedreigden en vervolgens schopten en sloegen. Het tweetal ging er vervolgens op een rode scooter vandoor. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit incident contact op te nemen met het politiedistrict Heuvelrug via telefoonnummer 0900 8844.

Bestuurder onder invloed

VEENENDAAL Maandag 20 augustus omstreeks 23.30 uur heeft de politie een man aangehouden op de Weverij in verband met rijden onder invloed van alcohol.

De bestuurder viel op vanwege zijn rijgedrag en werd door surveillerende agenten gecontroleerd. Hij bleek meerdere flesjes bier bij zich te hebben en is naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 455 ug/l in zijn lichaam had. De 23-jarige man uit Veenendaal heeft proces-verbaal ontvangen en rijverbod van zes uur.

Verkeercontrole

LEERSUM Maandagavond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Maarsbergseweg waarbij 70 overtredingen zijn geconstateerd.

De controle vond plaats tussen 19.30 en 22.00 uur. In totaal werden 781 voertuigen met de radar gecontroleerd waarin 70 de maximum toegestane snelheid van 80 km/u overtraden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km/u.

Speelgoedpistool in beslag genomen

VEENENDAAL Maandagmiddag heeft de politie een op een vuurwapengelijkend voorwerp in beslag genomen.

Omstreeks 14.45 uur zagen agenten op de Groeneveldselaan een jongen met het vuurwapengelijkend voorwerp. Het bleek om een speelgoedpistool met gele balletjes te gaan. De jongen was zich er niet van bewust dat hij het speelgoedwapen niet mocht hebben. Het voorwerp is in beslag genomen en tegen de 15-jarige jongen uit Veenendaal is proces-verbaal opgemaakt.