Gemeente Tiel


24 uur per dag milieuklachten melden en volgen

Inwoners van Tiel met een milieuklacht over een bedrijf of instelling hoeven zich niet meer af te vragen of ze de provincie of een gemeente moeten inschakelen. Op de websites van de provincie Gelderland (www.gelderland.nl) en de gemeente Tiel (www.tiel.nl) staat een geheel vernieuwd klachtenformulier om milieuklachten in te dienen. De provincie en de deelnemende gemeenten zorgen ervoor dat de klacht door de juiste organisatie in behandeling wordt genomen. Het gaat om het project S@men: Samenwerking Afhandeling Milieuklachten.

Milieuklachtensysteem S@men
De provincie Gelderland, de gemeente Tiel en enkele andere gemeenten hebben een gezamenlijke website in gebruik met daarop het project Samenwerking Afhandeling Milieuklachten (S@men). Hierop kunnen inwoners 24 uur per dag en 7 dagen per week een klacht melden. De klacht wordt dan op de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen. Een telefonische melding wordt ook opgenomen in het digitale milieuklachtensysteem.
Het systeem kent ook een volgsysteem voor de voortgang van de klachtafhandeling. In de meeste gevallen wordt het bedrijf of de locatie bezocht om de klacht te onderzoeken. Ook worden in het systeem aankondigingen getoond van gebeurtenissen die mogelijk hinder kunnen veroorzaken, zoals infrastructurele werkzaamheden of vliegoefeningen van de Luchtmacht.

Kort samengevat: hinder of overlast van een bedrijf of instelling als volgt melden:

* Via het Internet met behulp van het digitaal milieuklachtensysteem S@men;

* Tijdens kantooruren bij de afdeling Bouwen, Milieu & Monumenten, telefoon: (0344) 63 74 78;

* Buiten kantooruren bij het Provinciaal Milieuklachten Centrum (MKIC), telefoon: (026) 359 99 99;

* Geluidsoverlast veroorzaakt door de horeca kunt u melden bij de politie, telefoon: (0900) 88 44.

Overige (milieu)klachten (Bel & Herstellijn)
Een (milieu)klacht die niet wordt veroorzaakt door een bedrijf, zoals klachten over zwerfvuil, groenonderhoud, onderhoud van wegen en trottoirs, vandalisme, etc. kunnen inwoners melden bij de Bel & Herstellijn, gemeente Tiel, telefoon (0344) 63 75 55.

Vragen
Voor vragen over het indienen van milieuklachten in de gemeente Tiel kan contact op worden genomen met de heer P. de Fijter, van de afdeling Bouwen, Milieu & Monumenten, telefoon: (0344) 63 74 78.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 20 augustus 2007