Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 34 2007

Bekendmaking Melding APV

Melding geluidhinder horeca-, sport- en recreatie-inrichting

Vanwege een incidentele festiviteit.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij een melding conform artikel 4.1.3 Algemene Plaatselijke Verordening hebben ontvangen van gemeenschapshuis de Wieken, Esdoornstraar 5 te Molenhoek voor het produceren van geluid in verband met een festiviteit.

Het betreft muziekgeluid in verband met Molenhoekdag.

De ontheffing is geldig op 2 september 2007 tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

De melding en bijbehorende stukken liggen van gedurende de termijn van zes weken, met ingang van 22 augustus 2007 tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden bezwaar indienen bij het college.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024-6969146.

.

Bekendmaking Melding APV

Melding geluidhinder horeca-, sport- en recreatie-inrichting

Vanwege een incidentele festiviteit.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij een melding conform artikel 4.1.3 Algemene Plaatselijke Verordening hebben ontvangen van partykelder De Pimpel, prinses Beatrixstraat te Mook voor het produceren van geluid in verband met een festiviteit.

Het betreft muziekgeluid op een tijdelijk terras op het parkeerterrein hoek Rijksweg/Beatrixstraat in verband met de kermis.

De ontheffing is geldig op 26 augustus 2007 tussen 15.00 uur en 24.00 uur.

De melding en bijbehorende stukken liggen van gedurende de termijn van zes weken, met ingang van 22 augustus 2007 tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden bezwaar indienen bij het college.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024-6969146.

.

Evenementen

Tijdelijk terras kermis Mook

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan partykelder De Pimpel voor het tijdelijk inrichten van een terras op het parkeerterrein hoek Beatrixstraat/Rijksweg bij gelegenheid van de kermis in Mook. Deze activiteit vindt plaats op zondag 26 augustus 2007 tussen 15.00 en 00.30 uur. Het besluit is 20 augustus 2007 verzonden.

Molenhoekdag 2007

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan organistie Molenhoekdag voor het organiseren van diverse activiteiten in en rondom het winkelcentrum te Molenhoek. E.e.a. in het kader van de inmiddels traditionele Molenhoekdag. De activiteiten vinden plaats op zaterdag 1 september vanaf 10.00 uur tot circa 00.30 uur en zondag 2 september vanaf 10.00 uur tot circa 19.30 uur. Tevens is besloten om deze dagen het winkelcentrum en een aantal toegangswegen af te sluiten voor het verkeer. Het besluit is 20 augustus 2007 verzonden.

Inzage: tot 6 weken na verzenddatum besluit.

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131

..

Het Groene Goud controleert het volledige plaatselijke buitengebied

Het project Het Groene Goud is flink in actie deze zomer. In het hele werkgebied van het project worden net als vorig jaar maïsvelden vanuit de lucht gecontroleerd op de aanwezigheid van hennep. Dit jaar blijft het daar echter niet bij. Het volledige buitengebied zal bekeken worden.

In de dichte maïsvelden is van de grond af moeilijk te zien of er hennepplanten in voorkomen. Vanuit de lucht is dat veel makkelijker waar te nemen. In de periode van eind augustus tot midden september zijn er op meerdere helikopters tegelijkertijd in de lucht. De helikopterpiloten zullen per gemeente alle percelen systematisch overvliegen en als er hennep wordt gesignaleerd is er op de grond een ploeg paraat die direct in kan grijpen.

Vorig jaar is de controle vanuit de lucht door Het Groene Goud voor het eerst uitgevoerd en het effect was dermate groot, dat we dit jaar twee helikopters tegelijk in gaan zetten. Hierdoor hebben de piloten de tijd om het hele buitengebied te bekijken. Dus ook hennep in andere gewassen of in recreatiegebieden en bossen zal worden opgespoord. Stuurgroepvoorzitter van Het Groene Goud Paul Mengde is optimistisch over het verwachte resultaat: Het klinkt misschien vreemd, maar we verwachten weinig aan te treffen. We hebben de afgelopen tijd al laten weten dat we gaan vliegen, dus mensen zijn gewaarschuwd.

De nadruk bij de controle van maïsvelden ligt bij de agrariërs die lid zijn van de LLTB en bij aanvang van het seizoen te kennen hebben gegeven mee te willen doen aan de bakenactie. Hierbij plaatsen de agrariërs opvallende bakens in hun perceel, zodat de piloten van de heli weten dat deze velden extra gecontroleerd moeten worden. Het voordeel voor de deelnemers is dat deze bij het eventueel aantreffen van hennep niet direct als verdachte worden aangemerkt en dat er een tegemoetkoming in de kosten kan worden verkregen.

Overigens is Het Groene Goud niet alleen actief tegen hennep in maïsvelden. Het project heeft als doel illegale hennepteelt in de politie regio Venray tegen te gaan. Politie, gemeentes, woningcorporaties en de LLTB werken hiervoor nauw samen. De aanpak is veelomvattend. Andere onderdelen van het project zijn de aanpak van illegale hennepteelt in woningen en in loodsen en schuren. Een lijst met alle partners in het project en het laatste nieuws over de hennepvluchten vindt u op www.hetgroenegoud.info.

Even voorstellen

Rob Persoon

Zoals U wellicht al weet ben ik vanaf 25 juni 2007 de opvolger van Ellen Hanselaar als burgemeester van deze mooie gemeente. Het is de bedoeling, dat ik deze functie waarneem tot er een nieuwe burgemeester benoemd is.

Ik ben geboren en getogen Limburger, 66 jaar jong, bijna 34 jaar getrouwd, heb 6 kinderen (waarvan er nog 3 thuis wonen in Bemmel), ben als planoloog werkzaam geweest in Helmond (1974-1982) en bijna 25 jaar als burgemeester in Sevenum, Huissen, Lingewaard, Ambt Montfort, Roerdalen en nu Mook en Middelaar.

Ik heb ooit gekozen voor het lokale bestuur, omdat het de enige overheid is, die burgers heeft. Burgers zijn mijn belangrijkste inspiratiebron. Het geeft mij een gevoel van grote voldoening als zij een beroep op mij doen. Als burgemeester heb ik mij altijd de eerst verantwoordelijke gevoeld voor wat er in een gemeenschap gebeurt, maar ook níet gebeurt. Vanaf de eerste tot de laatste dag vind ik het mijn taak me volledig voor een gemeenschap in te zetten, met veel aandacht voor de relatie tussen burgers en gemeentebestuur, een relatie die in veel gemeenten toe is aan nieuwe omgangsvormen.

Als je nodig bent, er zijn. Maar ook vastberaden moeilijke vraagstukken tussen de klippen doorloodsen. Je houdt er niet alleen vrienden aan over.

Burgers en samenleving zijn de factoren, die mijn agenda bepalen. Dat maakt het lokale bestuur ook zo boeiend. Ik heb er decennia lang geen genoeg van gekregen en met die bezieling ben ik ook in deze gemeente aan de slag gegaan.

Publicatiekast Molenhoek

Door bouwwerkzaamheden aan de kerk in Molenhoek is onze gemeentelijke publicatiekast tijdelijk buiten gebruik. Belangstellenden kunnen kennis nemen van de gemeentelijke publicaties via onze informatierubriek Ter Sprake in de Regiodiek, de publicatiekasten in Mook (gemeentehuis) en Middelaar (kerk) of via onze website www.mookenmiddelaar.nl.

.

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering, voorgezeten door burgemeester, de heer drs. R. Persoon,

Donderdag 30 augustus 2007, 19.30 uur.

Conceptagenda:

Ondersteuning mantelzorgers en vrijwilligers

Jaarrekening 2006 GGD

Aanwijzing vertegenwoordigers in externe organen

Aankleding N271 en inrichting toeristische overstapplaatsen

Aanpassing gemeentehuis

Halteplaats Molenhoek spoortraject Nijmegen-Roermond

Begroting 2008 en meerjarenraming MARN

Besluit op bezwaarschriften tegen voorbereidingsbesluit

Voorbereidingsbesluit 3-tal gebieden; NS-terrein, Eldorado en Bungalowpark Molendal

Onderzoek kostendekkende leges

Dekking kosten toekomstvisie Mook

Voorlopig ontwerp Centrumplan Mook en beantwoording zienswijzen

Nieuwbouw gemeentewerf / brandweerkazerne

..