ProRail

Persbericht

21-08-2007

Start uitbreiding fietsenstalling station Roermond

ProRail werkt vanaf 20 augustus aan de uitbreiding van de bewaakte fietsenstalling bij station Roermond. Na de werkzaamheden is er in de stalling ruimte voor 1600 fietsen. De stalling is 1 mei 2008 gereed. De uitbreiding van de fietsenstalling komt te liggen op de locatie van de onbewaakte fietsenstalling, rechts naast de water-toren. Deze onbewaakte stalling wordt per 20 augustus opgeheven. De bewaakte fietsenstalling blijft tijdens de werkzaamheden gewoon geopend. Voor het onbewaakt stallen van de fiets kunnen reizigers terecht bij de onbewaakte fietsenstalling bij het busstation. Hier is plek voor 552 fietsen.

24 uur stallen
De vernieuwde stalling wordt voorzien van ATCS (GeAutomatiseerd Toegangscontrole en Came-rabewakings Systeem). De toegang bestaat uit een tourniquet voor de fietser en een klaphek voor de fiets en/of brommer. Met dit systeem en een toegangspas (abonnementspas, ov chipkaart of chipknip) kan de gebruiker vanaf een half uur voor de eerste trein zijn fiets stallen en tot een half uur na de laatste trein weer ophalen. Tussen 07:00 uur en 19:00 uur is de beheerder aanwezig.

Ruimte voor de fiets
De vernieuwing van de bewaakte fietsenstalling in Roermond is onderdeel van het project âRuimte voor de Fietsâ. Een project waarbij ProRail fietsenstallingen op stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken geplaatst. Inmiddels zijn zoân 250 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Nu al komt bijna 30% van de treinreizigers op de fiets naar het station.