Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (21/08)

BREDA, 21 augustus 2007

Politie houdt tweetal aan na mishandeling getuige
BREDA: Een 30-jarige inwoner en een 29-jarige inwoonster van Breda zijn maandagmiddag aangehouden omdat zij een getuige hadden mishandeld. De getuige had gezien dat één van de twee op de Claudius Prinsenlaan met de fiets tegen een geparkeerd staande auto was gereden en daarna was doorgereden. De getuige wilde hier iets van zeggen en kon het tweetal doen stoppen op de Ridderstraat. Toen hij hen daarover aansprak begon het tweetal direct te slaan en te schoppen. De politie heeft het tweetal aangehouden. Zij zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Minderjarige meisjes aangehouden voor winkeldiefstal
BREDA: De politie heeft maandagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had in een kledingwinkel in de Barones een aantal goederen meegenomen zonder deze af te rekenen. Na verhoor bleek één van de meisjes, een 14-jarige inwoonster van Breda, de dader van de winkeldiefstal te zijn. In het jeugdrisico-overleg zal worden besproken wat het meisje voor straf krijgt opgelegd.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin
BREDA: Een 22-jarige inwoner van Breda is maandagavond door de politie aangehouden nadat hij zijn ex-vriendin had mishandeld. De vrouw had die avond de politie gebeld dat zij was geslagen door haar ex-vriend in zijn woning in de wijk Gageldonk. De vrouw liep daarbij letsel op aan haar gezicht en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De man is aangehouden en inverzekering gesteld.

Inbraak in supermarkt
ALPHEN: In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een supermarkt aan de Raadhuisstraat. De daders konden binnenkomen via het dak. Uit de winkel zijn sigaretten meegenomen. Het schadebedrag is niet bekend. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Vijf tvs buit bij inbraak autobedrijf
ETTEN-LEUR: Bij een inbraak aan de Mon Plaisir zijn gisteravond vijf LCD-schermen meegenomen. De inbrekers hadden het niet voorzien op de autos maar op de kadootjes die je bij aankoop van een nieuwe auto cadeau zou krijgen. De daders konden het pand binnenkomen door een zijdeur te vernielen. Later die nacht werd ook nog ingebroken in een ander bedrijf op de Mon Plaisir. Hier vernielde de daders een ruit van de voordeur en konden zo binnenkomen. Een geldkistje met inhoud is meegenomen.
In beide gevallen stelt de technische recherche een sporenonderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst