Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 21 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 21-08-2007 o Met: Getuigen gezocht ernstige aanrijding, winkeldieven ervandoor en amputatie

Getuigen gezocht ernstige aanrijding

Assendelft, dinsdag 21 augustus, 07:54 uur.

De politie zoekt getuigen van een eenzijdig ongeval waarbij een 21-jarige automobiliste uit Zaandam zeer ernstig gewond is geraakt. De vrouw reed in haar personenauto vanuit de richting Westzaan over de Provincialeweg N246 (Purmerend-Buitenhuizen) in de richting van Beverwijk. Op een recht weggedeelte tussen de Nauernasche Vaart en de Zaandammerweg raakte de vrouw om onbekende reden van de weg en kwam aan de rechterzijde in de berm tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is door de brandweer uit de auto bevrijd en het traumateam, dat was ingevlogen per helikopter, verleende eerste hulp. De trauma-arts ging met de gewonde vrouw per ambulance naar het ziekenhuis. De afdeling Verkeersondersteuning stelt een
sporenonderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Koper gestolen

Purmerend, dinsdag 21 augustus 2007, 08:08 uur.

De politie onderzoekt een diefstal van koperen leidingen vanaf een pand aan de Zwanebloem. Het gebouw wordt gebruikt door een kabelbedrijf en een kinderdagverblijf. De leidingen dienden als bliksemafleider en werden weggehaald met behulp van een zaag die ter plaatse werd aangetroffen en in beslag genomen. Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Amputatie

Zaandijk.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond op de John Lennonstraat op zaterdagavond 4 augustus 2007 kort voor acht uur. Door de aanrijding moet een 19-jarige bromfietser uit Zaandijk zijn onderbeen missen. De bromfietser reed met een 20-jarige plaatsgenoot achterop over het fietspad parallel aan de John Lennonstraat vanuit de richting Fortuinweg in de richting van het Bannehof. Op de kruising met de Leonard Bernsteinstraat kwam voor hem van links een 25-jarige automobilist uit Westzaan waar de bromfiets mee in botsing kwam. Omdat er enkele zaken niet helemaal duidelijk zijn geworden vraagt de politie getuigen die nog niet zijn gehoord om contact op te nemen via 0900-8844.

Drank

Zaandam, maandag 20 augustus 2007, 13:39 uur.

De politie heeft op de Dr. H.G. Scholtenstraat een 44-jarige automobilist uit Assendelft aangehouden als verdachte van rijden met drank op. De man blies op het ademanalyseapparaat 1485 ug/l, oftewel 3,42 promille. Dat is bijna zeven maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De verdachte weigerde medewerking aan de verplichte herhalingen van de blaasproef. Het rijbewijs van de Assendelver kon niet worden ingevorderd want de rechter had hem al een volledige rijontzegging gegeven. De verdachte werd na verhoor, waarin hij niets wenste te verklaren, heengezonden. Een proces-verbaal wordt opgemaakt en naar justitie verzonden.

Passagier gelanceerd

Krommenie, maandag 20 augustus 2007, 16:24 uur.

Een 14-jarig meisje uit Krommenie is gewond geraakt toen zij als passagier van een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Hoorn, werd gelanceerd bij een aanrijding. Een 89-jarige automobilist uit Krommenie reed over de Zuiderhoofdstraat in de richting van de Noorderhoofdstraat. Op de kruising met de Padlaan en de Badhuislaan verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bromfiets. De bromfiets botste tegen de rechter voorzijde van de auto en de passagier werd 'gelanceerd'. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist verklaarde dat hij de bromfiets geheel niet heeft zien aankomen.

Winkeldieven ervandoor

Zaandam, maandag 20 augustus 2007, 17:05 uur.

De politie heeft twee Amsterdammers van 23 en 25 jaar aangehouden als verdachten van winkeldiefstal en bedreiging. De mannen zouden samen met twee nog onbekende personen in een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg gepoogd hebben voor 520 euro aan goederen mee te nemen. Toen zij werden aangesproken door personeel zou er zijn gedreigd met geweld. De mannen vluchtten te voet en met een auto weg. De auto werd later met twee van de mannen op de Provincialeweg aangetroffen. Zij werden aangehouden en de auto in beslag genomen. De verdachten ontkenden in het eerste verhoor alle betrokkenheid. Zij werden ingesloten en in verzekering gesteld. De digitale camerabeelden waarop de handelingen van de daders zijn te zien werden als bewijsmateriaal veilig gesteld.

Laatst gewijzigd 21-08-2007 15:30 | © Politie Zaanstreek-Waterland |