Programmabureau Advies Overheid.nl

Nieuwe ranglijsten Overheid.nl Monitor augustus 2007

Dordrecht staat bij de gemeentelijke lijst van augustus nog steeds fier bovenaan. Er zijn op de ranglijst van alle gemeenten weer enkele flinke stijgers.

Harenkarspel spant de kroon met een winst van 255 posities. Oldebroek, Goes en Weststellingwerf stijgen alle drie meer dan 100 posities. Bij de deelgemeenten lijkt het alsof Rotterdam aan een opmars is begonnen. Nieuw in de top 10 is Kralingen-Crooswijk, de overige 'toptieners' zijn nog steeds allen Amsterdamse deelgemeenten.

De provincie Zeeland staat nog steeds stevig op nummer 1. Provincie Utrecht stijgt percentueel, maar dat levert geen positiewinst op. Nieuw in de top 3 van de waterschappen is het waterschap Groot Salland, zij stijgen met 2,8% en komen zo exact op gelijke hoogte met het Waterschap Vallei & Eem. Ook het Hoogheemraadschap van Rijnland, de nummer één stijgt percentueel en verstevigt zo de koppositie.

Zoals gebruikelijk stopt de continue monitor op het moment dat het jaaronderzoek - met de vernieuwde vragenlijsten - wordt uitgevoerd. Dit houdt in dat de huidige ranglijsten voorlopig de laatste zijn.