Koninklijke Nederlandse Schaakbond

'Beloftes' opnieuw tegen 'Ervaring' in NH Chess Tournament

Van woensdag 22 augustus tot en met zaterdag 1 september is het NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam het strijdtoneel van het tweede NH Chess Tournament. Deze teamwedstrijd tussen een 'Ervaring' team en een 'Belofte' team wordt georganiseerd in samenwerking met de Association Max Euwe in Monaco.

De speelzaal is gratis toegankelijk en er wordt iedere dag uitleg voor het publiek gegeven door bekende commentatoren. Het Krasnapolsky Hotel is te vinden op de Dam, nummer 9, en ligt op loopafstand van het Centraal Station.

De 'Ervaring' wordt dit jaar vertegenwoordigd door Alexander Beliavsky (Slovenië), Artur Jussupow (Duitsland), Alexander Khalifman (Rusland), Ljubomir Ljubojevic (Servië) en Predrag Nikolic (Bosnië).

Het 'Belofte' team bestaat uit Ivan Cheparinov (Bulgarije), Sergey Karjakin (Oekraïne), Parimarjan Negi (India), Jan Smeets (Nederland) en Daniel Stellwagen (Nederland).

Gedurende tien ronden speelt ieder lid van het ene team zowel met wit als met zwart tegen elk lid van het andere team. Naast prijzen voor het winnende team zijn er ook enkele extra prijzen. De meest aanlokkelijke daarvan is voor de beste 'Belofte' speler (mits hij een positieve score heeft): hij krijgt een uitnodiging voor het prestigieuze Amber blind- en rapidtoernooi dat in maart 2008 in Monaco gehouden wordt.

De partijen, het commentaar en de persconferentie na afloop van de ronden zijn dankzij streaming video live te volgen op de officiële website die enkele dagen voor het toernooi de lucht in zal gaan (het webadres zal te zijner tijd bekend gemaakt worden).
---

Max Euwe Schaakplein festival op 18 augustus in Amsterdam

Het Max Euwe Centrum organiseert op zaterdagmiddag 18 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur een groots schaakfestival op het Max Euweplein in hartje Amsterdam. Het festival zal door Carolien Gehrels, wethouder Sport en Recreatie, om 13.00 uur officieel geopend worden.

Doe mee en schaak tegen grootmeesters Yasser Seirawan en Hans Ree, internationaal meesters Hans Böhm en Tea Lanchava, de nationale jeugdkampioen Wouter Spoelman, voormalig meisjeskampioen van Nederland Laura Bensdorp en andere bekende grootmeesters en sterke schakers.

Iedereen kan meedoen aan de simultaans, snelschaakpartijen en andere activiteiten. Deelname is gratis en het festival duurt de hele middag. Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail aanmelden bij: euwemec@xs4all.nl onder vermelding van leeftijd en eventuele speelsterkte (KNSB rating).

Het festival wordt mede georganiseerd om de samenwerking met Global Chess te vieren. Global Chess, met als voorzitter Bessel Kok, zal vanuit het Max Euwe Centrum het professionele schaken wereldwijd bevorderen met o.a. het opzetten van het WK-schaken.
---