Gemeente Hilversum

Expositie Myrrhe van Spronsen in het raadhuis

8 augustus 2007
Van 22 augustus tot en met 5 oktober exposeert Myrrhe van Spronsen (25) haar acrylschilderijen in de gangen van het raadhuis.

Zij legt zich in haar werk toe op de uitbeelding van expressieve mensfiguren. De inspiratie vindt zij bij kunstenaars als Edvard Munch, Modigliani, Frida Kahlo en bij de schilders van Cobra.

Zij groeide op in een kunstzinnige omgeving en ze werd opgeleid aan de Gooise Academie, waar zij studeerde bij Igor Kusmirak. Myrrhe studeerde voorts geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar zij tegenwoordig ook woont. Nu verdeelt zij haar tijd tussen promotieonderzoek in de neurowetenschappen en het schilderen.

In 1999 won Myrrhe van Spronsen de eerste prijs Grafiek en Poëzie in het Singer Museum te Laren voor alle middelbare scholen in het Gooi. Vorig jaar werd zij winnaar van de Zilveren Kei, de kunstprijs voor jong talent in het Gooi. De jury omschreef haar werk als volgt: "Het werk van Myrrhe van Spronsen is echt voer voor kunsthistorici. Het werk is eigen, karakteristiek en consequent. In de zwart-wit schilderijen is een mooi en eigen handschrift ontwikkeld. Tegelijkertijd stelt zij zich ook open voor andere paden. Daarbij gaat zij te rade bij de kunstgeschiedenis. Het levert prachtige werken op".

De expositie is te bezoeken als het raadhuis open is. Dat is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.