Gemeente Deurne

30-08-2007
Nota Terrassenbeleid vastgesteld
Algemene regels voor het exploiteren van een terras

De burgemeester van de gemeente Deurne heeft op 22 augustus de nota Terrassenbeleid opnieuw vastgesteld. De nota Terrassenbeleid bevat beleidsregels voor het verlenen of weigeren van een vergunning voor het exploiteren van een terras. Op 1 juni 2004 heeft de gemeenteraad de nota Terrassenbeleid gemeente Deurne 2004 vastgesteld. De gemeenteraad is volgens de wet echter niet het orgaan dat bevoegd is exploitatievergunningen voor een terras af te geven. Dit is een bevoegdheid van de burgemeester.

Goed ingerichte terrassen maken het straatbeeld levendig en kunnen de openbare ruimte aantrekkelijk maken. Daar staat tegenover dat terrassen voor geluidsoverlast kunnen zorgen, het verkeer kunnen hinderen en door hun vormgeving een minder fraai gezicht kunnen vormen. Daarom is het van belang dat de gemeente heldere regelgeving ontwikkelt. Deze regelgeving is vastgelegd in de nota terrassenbeleid.

Artikel 21 gewijzigd
Tegelijkertijd met de vaststelling van de nota, is artikel 21 gewijzigd. Hierin staan de voorwaarden waaraan horecaondernemers zich moeten houden als zij een terras willen exploiteren. Deze voorwaarden zijn beschreven in 34 artikelen die aan een terrassenvergunning worden gekoppeld. Zo worden er onder andere de tijden genoemd waarop het terras geëxploiteerd mag worden. Verder staan er voorwaarden in over onder andere de situering, het ten gehore brengen van muziek en over het gebruik van glas..

Ter inzage
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) ligt de nota gedurende zes weken voor iedereen tijdens de openingsuren ter inzage bij de klantenbalie bij het loket Bouwen Wonen en Milieu in het gemeentehuis van Deurne.