Nederlandse game-industrie geeft visitekaartje af


AMSTERDAM, 20070713 -- Tijdens de Leipzig Games Convention 2007, van 22 tot en met 26 augustus 2007,zal een groep Nederlandse spelontwikkelaars letterlijk maar ook figuurlijk visitekaartjes afgeven. Naast netwerken en nieuwtjes opsnuiven wordt er onderweg een game gebouwd voor het ontwikkelingsproject One Laptop Per Child.

Op 22 augustus zal een luxe VIP-bus vanuit Amsterdam richting de grootste gamebeurs van Europa vertrekken. De spelontwikkelaars worden uitgedaagd om samen een game te bouwen voor de 100-dollar-laptops van het One-Laptop-Per-Child-project. Met dit unieke rijdende evenement zullen de deelnemers `live' hun kennis en kunde bundelen en tonen waartoe de Nederlandse game-industrie in staat is. Vervolgens wordt er door de Nederlandse ambassade een meet-and-greet met potentiële partners georganiseerd.

De initiatiefnemers van deze reis, Handelsroute.nl, Syntens en de Amsterdamse Innovatie Motor, verwachten dat de deelnemers moe maar voldaan zullen terugkijken op deze maatschappelijk verantwoorde verkenningstocht als ze vrijdagochtend in Amsterdam de bus weer verlaten.

Meer informatie over deze reis en deelname is te vinden op www.handelsroute.nl