Toeristische bedrijven Zuidoost-Brabant brengen VVV's online op de hoo


EINDHOVEN, 20070822 -- Regio VVV Zuidoost-Brabant heeft in juni een systeem gelanceerd, waarmee toeristisch-recreatieve bedrijven in de regio online hun bedrijfsgegevens kunnen actualiseren in de VVV database. Hierdoor kunnen VVV's in de regio de toeristisch-recreatieve bedrijven nog beter vertegenwoordigen in brochures, in de winkels en via de VVV websites. Hotel restaurant De Bengel maakte als één van de eerste gebruik van het systeem en won daarmee een ballonvaart boven Zuidoost-Brabant.

Met het online systeem kunnen bedrijven nu het gehele jaar door hun gegevens actualiseren, waardoor de VVV's in de regio altijd over up-to-date gegevens beschikken. Wijzigingen door het jaar heen van contactgegevens, openingstijden, prijzen en activiteiten zijn daardoor direct bekend. Een VVV medewerker publiceert de wijzigingen met een druk op een knop op alle websites en interne systemen van de VVV.

In het verleden verstuurde de Regio-VVV jaarlijks duizenden schriftelijke enquêtes naar alle toeristisch-recreatieve bedrijven in de VVV database. De teruggestuurde enquêtes met geactualiseerde gegevens werden daarna handmatig verwerkt.

Projectmanager Harald Momber: "Het systeem is nu al een groot succes te noemen. Bedrijven zien duidelijk het voordeel van accurate gegevens bij de VVV en loggen massaal in om hun gegevens te controleren en te muteren. Daarnaast kunnen nieuwe bedrijven zich online kosteloos aanmelden. Het beheerproces van relatiegegevens verloopt daardoor grotendeels geautomatiseerd en het is duidelijk dat dit ook de nodige efficiency voor de organisatie oplevert."

Ballonvaartactie

Met de actie 'Breng iedereen van uw bedrijf op (de) hoogte", werden de toeristisch-recreatieve bedrijven gestimuleerd om binnen twee weken hun gegevens te controleren. Hiermee maakten ze kans een, door Greetzz ballonvaarten, gesponsorde ballonvaart voor het bedrijf te winnen. Dinsdag 21 augustus werd de prijs overhandigd aan bedrijfsleider Ron Kneepkens en medewerkster Jorien van Buul, die de gegevens direct voor alle De Bengel restaurants geactualiseerd heeft.

Toeristisch-recreatieve bedrijven die zich nog niet aangemeld hebben of die hun gegevens nog niet gecontroleerd hebben, kunnen dat doen via www.zobrabant.nl/go/vvv.





Regio-VVV Zuidoost-Brabant