Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 21 augustus 2007

PvdA-raadslid Leo Bruijn bij marktprotest

Raadslid Leo Bruijn van de PvdA zal morgenochtend om 8.00 uur aanwezig zijn bij het protest van tientallen Rotterdamse standwerkers op de Afrikaandermarkt. De standwerkers willen de Afrikaandermarkt bezetten als protest tegen de in hun ogen veel te strikte handhaving van de regels door de marktmeesters. Vooral het onlangs ingevoerde strikte handhavingbeleid op het verbod voor kramen groter dan 3 meter is de standwerkers een doorn in het oog.

PvdA-raadslid Leo Bruijn heeft begrip voor het protest. 'De PvdA vindt het vreemd om na een lange gedoogperiode op de Afrikaandermarkt en andere Rotterdamse markten nu te gaan handhaven, terwijl het voorstel om kramen van 5 meter toe te staan binnenkort in de verordening zal worden opgenomen', aldus raadslid Leo Bruijn.

Leo Bruijn heeft vandaag vragen gesteld over de recente handhavingsactie op de Afrikaandermarkt. Volgens hem is het van belang dat de nieuwe marktverordening en het handhavingsarrangement er snel komt. 'Het uitblijven hiervan leidt tot groot ongenoegen en irritaties.'

Voor de redactie:

Woensdag 22 augustus, Leo Bruijn om 8.00 uur aanwezig bij marktprotest op de Afrikaandermarkt, Afrikaanderplein

Meer informatie bij:

Remco van Vliet, beleidsmedewerker, 010-4172181 / 0644756674

Leo Bruijn, 0641510287