Gemeente Etten-Leur

Gemeente sluit intentieovereenkomst om laaggeletterdheid terug te dringen

Gemeente Etten-Leur sluit intentieovereenkomst om laaggeletterdheid terug te dringen

Op woensdag 22 augustus 2007 ondertekent wethouder Theo Vaes namens de gemeente Etten-Leur de intentieverklaring met de Stichting ABC (Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering). Met deze intentieverklaring verklaart de gemeente Etten-Leur alles te doen wat binnen haar mogelijkheden ligt om in 2010 te zorgen dat het streefgetal van 32 volwassenen deelneemt aan een alfabetiseringscursus. De officiële ondertekening vindt plaats om 14.30 uur in de Bibliotheek Etten-Leur aan de Anna van Berchemlaan.

Laaggeletterdheid is een omvangrijk probleem. In de gemeente Etten-Leur ligt het geschatte percentage in de leeftijd van 15 tot 74 jaar op twaalf procent. Landelijk gaat het om 1,5 miljoen mensen. De gemeente Etten-Leur wil dat iedereen op een volwaardige wijze kan meedoen in de samenleving. Daarom is het belangrijk laaggeletterdheid te voorkomen en terug te dringen. Na de zomer wordt daarvoor een gemeentelijk `aanvalsplan' laaggeletterdheid Etten-Leur opgesteld. Een onderdeel daarvan, het wervingsplan laaggeletterden Etten-Leur 2007-2010, is al klaar.

De officiële ondertekening van de intentieverklaring vormt de start van de aanpak van laaggeletterdheid in de gemeente. Om zoveel mogelijk aandacht voor het onderwerp te trekken, van het publiek en de direct betrokkenen, vindt de ondertekening plaats in de Bibliotheek. De tentoonstelling `Taal Centraal', waarmee ook aandacht wordt gevraagd voor het onderwerp, is daar tot 30 augustus te zien.

Week in...week uit
Klik & Bestel
Klik & Meld
Recht op bijstand
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl