Politie Gelderland-Zuid


Aanhouding vier in onderzoek gewapende overvallen


Wijchen / Nijmegen, 22-08-2007 * De politie heeft vorige week een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar drie gewapende overvallen, in Wijchen, Nijmegen en Den Bosch, gepleegd in mei dit jaar. Het gaat om een 35-jarige Nijmegenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij één overval. De man is voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.


In mei werden twee echtparen in hun woning, in Nijmegen respectievelijk Den Bosch, overvallen. Tevens vond een gewapende overval plaats op een uitzendbureau op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen. Als gevolg van het politieonderzoek werden in juli al drie verdachten aangehouden, een 20-jarige Nijmegenaar en twee Amsterdammers van 17 en 19 jaar. De raadkamer van de rechtbank heeft hun gevangenhouding bevolen. De drie verdachten hebben hun betrokkenheid bij alledrie de overvallen bekend.


Zoeking

In de woning van de vierde verdachte heeft de politie een zoeking verricht. Diverse goederen waaronder mobiele telefoons en een hoeveelheid drugs zijn in beslag genomen. Eerder werden al in de woningen van de andere drie aangehouden verdachten zoekingen verricht. Toen werden spullen aangetroffen die bij de overvallen waren weggenomen.


Het onderzoek, waarin de politie van Gelderland-Zuid samenwerkt met Brabant-Noord, wordt voortgezet. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.
(08)