Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 22 augustus

* TRAM MAAKT NOODSTOP / 4 PASSAGIERS GEWOND

ROTTERDAM-NOORD - Dinsdagavond rond zes uur reed een RET-tram op Schiekade. Door vermoedelijk een technische oorzaak, maakte de tram bij de kruising van de Heer Bokelweg een noodstop waarbij vier passagiers gewond raakte. Van hen konden er 3 weer naar huis na behandeling door ambulancepersoneel, 1 persoon is overgebracht naar het SFG ziekenhuis voor nader onderzoek. De RET stelt een nader onderzoek in.


* MAN AANGEHOUDEN MET VUURWAPEN
ROTTERDAM-CROOSWIJK- Politiemensen stelden, na binnengekomen informatie, dinsdagmorgen om half twaalf een onderzoek in in een woning aan de 1e Wandeloorddwarsstraat.
In de woning werd een vuurwapen en een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De 24-jarige bewoner is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, voor verhoor.
Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen.


* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM-PRINSENLAND- Politiemensen stellen een onderzoek in naar aanleiding van een steekpartij in de Vinckenbrinckstraat. Rond zeven uur 's avonds raakte een 26-jarige Rotterdammer gewond toen hij door een andere man in zijn been werd gestoken. De twee mannen kenden elkaar. Onbekend is nog, waarom de twee onenigheid hadden.
Het slachtoffer is door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis. Hij mocht na behandeling weer naar huis. De politie weet de identiteit van de verdachte en stelt een onderzoek in naar zijn verblijfplaats.


* MEISJE MISHANDELD; GETUIGEN GEZOCHT
ROTTERDAM-OUD MATHENESSE - Politiemensen stellen een onderzoek in naar een mishandeling die dinsdagmiddag plaats vond. Rond één uur liep een 15-jarig Rotterdams meisje op een voetgangersoversteekplaats in de Franselaan, toen de bestuurder van een wit bestelbusje haar bijna aanreed, maar op tijd remde. Het meisje zei hier wat van, waarop de bijrijder uitstapte, haar een kopstoot gaf en enkele klappen in het gezicht. Het busje is vervolgens weggereden.
De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van het incident, zich te melden, via 0900-8844. U kunt vragen naar district Rotterdam-West.


* JONGE HELER AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - De politie heeft een jongen aangehouden die wordt verdacht van heling.
Dinsdagmiddag rond kwart voor twaalf zag een 15-jarig meisje op het Borstelgras in Spijkenisse iemand op haar eigen rijwiel fietsen. Haar fiets was een week daarvoor gestolen. Ze waarschuwde een surveillerende agent die op dat moment in de buurt aanwezig was. Deze kon direct zorgen dat de jonge verdachte aangehouden werd. Politiepersoneel bracht de verdachte van heling, een 12-jarige Rotterdammer, over naar een politiebureau voor nader verhoor. Hij is na verhoor heengezonden en zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.