Ingezonden persbericht


Persbericht Rhenense Woningstichting, 22 augustus 2007

Rhenense Woningstichting vreest voor doorgang projecten

De Rhenense Woningstichting vreest voor de voortgang van grootschalige herstructureringsprojecten, zoals Rhenen Noord en De Tollekamp. Eep van Dijk, directeur van de Rhenense Woningstichting, licht toe: "Als het aan minister Bos van Financiën ligt, moet de Rhenense Woningstichting in vier jaar tijd meer dan 2,5 miljoen euro afdragen aan het Rijk. Van dit geld wordt geen enkele euro besteed in Rhenen."

Minister Bos van Financiën wil 4 jaar lang 750 miljoen euro per jaar bij de woningcorporaties weghalen. Dat bedrag zou dan in 10 jaar kunnen worden besteed in 40 aandachtswijken, die door minister Vogelaar geselecteerd zijn. Deze wijken liggen geen van allen in Rhenen. De Rhenense Woningstichting (RWs) en een groot aantal andere corporaties ontvangen dus geen geld van het Rijk retour. Hoe het geld precies besteed wordt, is nog niet bekend. Van Dijk vreest dat de projecten van de RWs ernstige vertraging op gaan lopen. "De investeringscapaciteit van de RWs zal voor een groot deel verloren gaan. Onze huurders worden hier uiteindelijk de dupe van".

Van Dijk geeft aan dat de Rhenense Woningstichting wil blijven investeren in projecten, wijken en huizen in Rhenen. Hij vindt het absurd dat Bos bij alle corporaties geld weghaalt en het vervolgens verdeelt over slechts 40 wijken. Samen met de branche is dan ook duidelijk stelling genomen in het Antwoord aan de Samenleving. Hierin is een garantie gegeven voor de investeringen in alle wijken, buurten en dorpen in heel Nederland waar corporaties actief zijn. Deze investeringen worden lokaal ingezet, zodat het geld daar terechtkomt, waar het volgens de lokale partners het hardst nodig is. Van Dijk: "Het kan niet zo zijn dat het geld bij ons wordt weggehaald zonder dat er ook maar iets van terugkomt. Ik kan dat niet aan onze huurders uitleggen en verantwoorden."

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht