Regionale aanpak zorg interessant voor Ministerie VWS

22/08/2007 13:01



Salland Verzekeringen



Op woensdag 22 augustus ontvangt Salland verzekeringen een delegatie van de directie zorgverzekeringen van Volksgezondheid, Welzijn ? (VWS) op haar hoofdkantoor aan de Munsterstraat 6 in Deventer. Doel van het werkbezoek is inzicht te krijgen in de werkwijze van regionale verzekeraars als het gaat om de uitvoering van de Wet Zorgverzekeringen.

Werkbezoek in de regio
De delegatie bestaat uit 15 personen en wordt geleid door dr. Pieter F. Hasekamp, directeur Zorgverzekeringen van VWS. De directie Zorgverzekeringen ontwikkelt het beleid inzake de ziektekostenverzekeringen. Door Salland verzekeringen is een dagvullend programma samengesteld om VWS te informeren over een aantal innovatieve regionale initiatieven. Zo wordt RegiZorg gepresenteerd, een unieke pilot in samenwerking met Gemeente Deventer, waarbij zorg voor kwetsbare burgers centraal staat. 's Middags wordt een bijeenkomst met de vereniging van regionale zorgverzekeraars (VRZ) belegd, waarbij regionale oplossingen voor landelijke zorgkwesties worden besproken.

Het is voor de vertegenwoordigers van VWS interessant en leerzaam om een kijkje te nemen bij kleinere, regionale zorgverzekeraars. Vooral nu de markt steeds meer streeft naar schaalvergroting, is het voor beleidsmakers van belang om te ervaren waaraan een regionale zorgverzekeraar als Salland verzekeringen haar bestaansrecht ontleent. Salland vervult als zorgverzekeraar een voorbeeldfunctie. Ze is dit jaar als beste beoordeeld in klanttevredenheid onderzoek van Independer en KiesBeter en met een 8,3 bekroond door de Consumentenbond.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.salland.nl

http://www.salland.nl