Wageningen Universiteit

22 aug 2007

Onderdeel: Animal Sciences Group

Resultaten lagekostenbedrijf 2006

De divisie Veehouderij, onderdeel van de Animal Sciences Group van Wageningen UR heeft in opdracht van het Productschap Zuivel vanaf september 1997 onderzoek gedaan naar kostprijsverlaging op melkveebedrijven, onder andere op het Lagekostenbedrijf van de Waiboerhoeve in Lelystad. Vanaf 2003 zijn er op het Lagekostenbedrijf een aantal wijzigingen doorgevoerd in de veestapel, huisvesting en mestopslag.
Na 9 jaar praktijkgericht systeemonderzoek is het Lagekostenproject eind 2006 gestopt. In maart 2007 is een evaluatie gehouden van het uitgevoerde kostprijsbeheersend onderzoek.
Â
Dit rapport beschrijft de resultaten van het laatste volledige jaar Lagekostenbedrijf in de nieuwe opzet (2006). Het rapport geeft een goed beeld van de bedrijfsvoering, de bedrijfsresultaten en de resultaten van het onderzoek in 2006. Er is in het rapport uitgebreid aandacht voor de verschillen in resultaten van de groep Holsteins en de groep Montbéliardes. Ook de proef met het automatisch verdelen van zaagsel komt aan de orde.

Downloaden onderzoeksrapport
Rapport 53 âResultaten lagekostenbedrijf 2006â kunt u gratis downloaden via
http://www.asg.wur.nl/NL/publicaties/Eigenpublicaties/Rapporten/defaul t.htm

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de auteurs van het rapport: A. Evers, M.H.A. de Haan, K. Blanken, J.G.A. Hemmer, C. Hollander, G. Holshof en W. Ouweltjes.

Â

Contact
Animal Sciences Group
Michel de Haan
0320 - 293 412
michel.dehaan@wur.nl