Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/08)

OOSTERHOUT NB, 22 augustus 2007

Man bekneld na aanrijding

WAALWIJK: Ambulance, brandweer en politie rukten dinsdagavond 21 augustus uit naar de kruising Groenewoudlaan / Vincent van Goghlaan in Waalwijk vanwege een verkeersongeval. Ter plaatse stonden twee zwaar beschadigde autos tegen een muur van een perceel omhoog gedrukt. Een van de betrokken bestuurders zat bekneld in zijn auto en is door de brandweer bevrijd.

Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur toen twee inzittenden van een personenauto over de Vincent van Goghlaan met hoge snelheid kwamen aanrijding. De twee 19-jarige jongemannen uit Waalwijk kwamen in botsing met een passerende auto. De bestuurder van deze auto, een 40-jarige inwoner van Drunen, reed op het moment van het ongeval over de Groenewoudlaan. Hij kwam vanuit de richting van de Akkerlaan.

Door het ongeval werd de auto dan de 40-jarige man uit Drunen tegen een muur van een erfafscheiding omhoog gedrukt. De veroorzakers kwam met de neus van hun auto onder de auto van het slachtoffer terecht. De man uit Drunen raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. De man was steeds aanspreekbaar maar is wel flink gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee inzittenden van het veroorzakende voertuig kwamen met schrik vrij. Eén van hen is vanwege nekklachten met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. Omdat niet duidelijk was wie van de twee 19-jarige mannen achter het stuur had gezeten is van hen beide een bloedproef afgenomen. Laboratoriumonderzoek moet uitsluitsel geven of er sprake is van alcohol en/of drugsgebruik. Later werd duidelijk wie de bestuurder was ten tijde van het ongeval. Het rijbewijs van deze 19-jarige Waalwijk is ingevorderd.

De beide betrokken voertuigen raakten total-loss.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Nog 12 dagen zitten

OOSTERHOUT: Op dinsdag 22 augustus 2007, omstreeks 02.20 uur, zagen surveillerende agenten een auto rijden over de Goselingstraat te Oosterhout. Bij controle bleken er twee mensen in de auto zaten. Uit het opsporingsregister bleek dat één van hen gezocht werd door Justitie. De 22-jarige Oosterhout had nog twaalf dagen hechtenis openstaan. Hij moest mee naar het politiebureau en is overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Arrestatie na bedreiging

OOSTERHOUT: Maandag 13 augustus 2007 werd een visser bedreigd aan het Paterserf in Oosterhout. De 64-jarige Oosterhouter had te vissen in gezelschap van zijn 13-jarige kleinzoon, toen ze werden lastig gevallen. De verdachte daagde de visser uit en duwde hem in het water. Toen de visser dat niet pikte, bedreigde de verdachte hem vervolgens met een kapot geslagen fles. De man deed aangifte en op basis van het opgegeven signalement stelde een onderzoek in. De politie verhoorde twee getuigen en de verdachte, een 41-jarige Oosterhouter. Dat gebeurde op 14 augustus, waarbij de verdachte ontkende. Gaande het onderzoek bleek dat de verdachte de twee getuigen onder druk had gezet om een valse verklaring af te leggen. Beide getuigen vertelden tegen de politie dat de verdachte hen had bedreigd en opgedragen had een voor hem gunstige verklaring af te leggen.
In overleg met de Officier van Justitie is de 41-jarige Oosterhouter op dinsdag 21 augustus aangehouden en in verzekering gesteld. De man is geen onbekende van politie en justitie en wordt a.s. vrijdag voor de rechter commissaris geleid.

Vrachtwagen verliest verfblik in Waspik

WASPIK: Een 18-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenwouden verloor dinsdagmiddag 21 augustus een verfblik in Waspik. Het ging om 60 liter witte grondverf op waterbasis. De rijbaan en de berm van de Hooiweg was daardoor besmeurd geraakt met witte verf. De politie legde de verontreiniging vast en trad in contact met de gemeente Waalwijk. In overleg met gemeente en transporteur wordt op 22-8-2007 de berm op kosten van de transporteur gereinigd. De verf op de rijbaan zal vermoedelijk op korte termijn vanzelf verdwenen zijn.

14-jarige fietster raakt gewond bij ongeval

ALMKERK: Bij een verkeersongeval op de Woudrichemseweg is dinsdagavond 21 augustus een 14-jarig meisje uit Almkerk gewond geraakt. Ze liep letsel op aan haar been en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur toen het slachtoffer geen voorrang verleende aan de personenauto. Ze kwam rond dat tijdstip op haar fiets over de Uppelse Hoek aangefietst. Op kruising met de Woudrichemseweg wilde ze de rijbaan oversteken en linksaf gaan richting Woudrichem. Zij verleende op dat moment vermoedelijk geen voorrang aan een voor haar van links komende personenauto. Deze auto werd bestuurd door een 29-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. De automobiliste reed over de Woudrichemseweg en ging in de richting van Almkerk. De politie werkte de aanrijding administratief af en bezorgde de (zwaar beschadigde) fiets van het slachtoffer op haar huisadres.

Auteur: Jeroen Steenmeijer