Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (22/08)

TILBURG, 22 augustus 2007

Politie arresteert vervelende man twee keer op een avond

TILBURG: Dinsdagavond 21 augustus ging de politie tot twee keer over tot de arrestatie van een vervelende horecabezoeker. Het ging om een 35-jarige Tilburger. De man bevond zich rond 20.10 uur in een eetcafé aan de Nieuwlandstraat. Het personeel vertelde de gewaarschuwde agenten dat de man klanten lastig viel. Dat deed hij door hen hinderlijk te volgen, hen aan te raken en bij hen aan tafel te gaan zitten. De man weigerde weg te gaan en maakte discriminerende en beledigende opmerkingen naar het personeel, waar overigens aangifte van is gedaan. Zijn arrestatie volgde en in het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Na het verhoor (22.00) moest de politie de man weer laten gaan. Het onderzoek was immers afgerond.

Kort na 02.00 uur was het opnieuw raak. De man viel vrouwen lastig in een café aan de Heuvelring. De vordering om te vertrekken lapte hij aan zijn laars, wat reden was om de man voor een tweede keer in te rekenen. Hij kreeg een tweede proces-verbaal.

Ondanks invordering rijbewijs toch achter het stuur

TILBURG: Diverse verkeersovertredingen waren voor de politie aanleiding om een automobilist te verbaliseren. Dat gebeurde dinsdagmiddag 21 augustus rond 17.00 uur op de Vlierlaan. De automobilist reed met hoge snelheid over de verkeersdrempels, had een defect rechter remlicht, gaf geen richting aan en droeg ook geen autogordel. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de 21-jarige Tilburger was ingevorderd. Hij had dus helemaal niet achter het stuur mogen zitten. Voor alle feiten is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

Motorrijder met 75 km/u te snel over de Bm. Letschertweg

TILBURG: De politie nam het rijbewijs in van een 29-jarige Tilburger. De man reed dinsdag 21 augustus om 17.00 met een snelheid van 155 km/u over de Burgemeester Letschertweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De motorrijder passeerde de politie met 155 km/u. Een overschrijding van 75 km/u. Reden voor een fiks proces-verbaal en de invordering van zijn rijbewijs.

Auteur: Jeroen Steenmeijer