Getronics PinkRoccade



Nieuwegein, 22 augustus 2007 Persbericht Getronics PinkRoccade richt datacenter in voor Rabobank

Getronics PinkRoccade, de grootste ICT-dienstverlener van Nederland, neemt de inrichting van het datacenter van Rabobank in Best op zich. Het ICT-bedrijf voorziet het rekencentrum van een volledig nieuwe infrastructuur, bestaande uit geprefabriceerde koper- en glasvezelbekabeling. Het project heeft een contractwaarde van circa EUR 3,5 miljoen. Met de nieuwe installatie zet Rabobank een belangrijke stap in de realisatie van een state of the art datacenter.

In het datacenter in Best zal Getronics PinkRoccade glasvezelverbindingen, koperpanelen glasvezel- en koperkabels aanleggen. Daarnaast worden er kasten voor glasvezel- en koperkoppelingen en diverse 19â serverracks geïnstalleerd. Rabobank verwerkt in het datacentrum jaarlijks meer dan 500 miljoen betaaltransacties, meer dan 300 miljoen internettransacties en circa 250 miljoen rekeningafschriften.

De infrastructuur voldoet aan de hoogste netwerkeisen en vormt daarmee een toekomstvaste oplossing voor Rabobank. Het project wordt na een grondige voorbereiding van twee maanden binnen zes weken daadwerkelijk gerealiseerd en 1 oktober 2007 opgeleverd.

Hans van Zanten, programmadirecteur datacenterstrategie bij Rabobank Nederland: âWe hebben voor de inrichting van ons datacenter in Best voor Getronics PinkRoccade gekozen omdat ze de volledige breedte van dienstverlening in huis hebben en dus niets hoeven uit te besteden aan derden. Hierdoor kunnen ze ook onder strakke deadlines complete oplossingen leveren. De specialisten van Getronics PinkRoccade hebben ruime ervaring in het ontwerpen en installeren van ICT-infrastructuur. Het team dacht tijdens het beslissingtraject met ons mee; een doorslaggevende factor in onze keuze.â

Contact Getronics PinkRoccade Tel: 0800 8004

(c) 2007 Getronics PinkRoccade Nederland BV, Amsterdam| KvK nummer 34115845 /