Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - Vier mannen aangehouden bij hennepkwekerij  |
De politie heeft dinsdag 21 augustus in een pand aan de Spoorstraat in Winterswijk een kwekerij, gedroogde henneptoppen en de nodige apparatuur aangetroffen. In verband met het onderzoek werden vier verdachten (allen mannen, in leeftijd variërend tussen de 20 en 53 jaar) aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en vernietigd.

De politie trof in de middaguren in het pand verschillende ruimtes in de kelder aan die waren ingericht als hennepkwekerij, maar niet (meer) voorzien van groeiende planten. Daarnaast werd de nodige apparatuur en een hoeveelheid (gedroogde) henneptoppen aangetroffen. Bij de doorzoeking van de zolderverdieping werd tevens gebruik gemaakt van een hoogwerker van de brandweer. De brandweer verleende verder ondersteuning om de ruimten veilig te kunnen betreden. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt en de energiemaatschappij zal naar verwachting een naheffing opleggen. De politie heeft de aangetroffen spullen, waaronder twee motorvoertuigen in beslag genomen en afgevoerd. De ontruimingswerkzaamheden hebben tot 22.00 uur geduurd.

|     |Groenlo - Kettingbotsing                                  |
Drie auto's raakten dinsdag 21 augustus betrokken bij een kettingbotsing op de Eibergseweg in Groenlo. Een 35-jarige automobilist uit Groenlo en een 37-jarige bestuurster uit Eibergen liepen pijnklachten aan de nek op.

De politie werd rond 17.10 uur over het incident ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat een 42-jarige automobilist uit Diepenheim met de voor hem rijdende bestuurder uit Groenlo in botsing kwam, die op zijn beurt in botsing kwam met de voor hem rijdende automobiliste uit Eibergen. De bestuurder uit Groenlo moest remmen en vermoedelijk heeft de bestuurder uit Diepenheim dit te laat door gehad. Alle auto's liepen lichte schade op.

|     |Doetinchem - Automobiliste gewond na botsing              |
Een 46-jarige bestuurster uit Doetinchem is dinsdag 21 augustus gewond geraakt toen zij op de kruising Kruidenlaan / Kalmoesveld in botsing kwam met een 43-jarige automobilist uit Doetinchem.

De melding van het incident kwam rond 20.50 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw op het kruispunt aan de man geen voorrang heeft verleend, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De vrouw raakte onder meer gewond aan haar hoofd. Beide auto's moesten worden afgesleept.

Einde berichten
---


---


---

---- --