Ingezonden persbericht


(pic)

PERSBERICHT

Geldermalsen, 22 augustus 2007.

Bos-heffing bedreigt investeringen BetuwsWonen

Minister Bos wil jaarlijks 750 miljoen bij de woningcorporaties innen om 40 aandachtswijken te kunnen verbeteren. De minister wil dat doen met een heffing. BetuwsWonen maakt bezwaar tegen deze heffing.

De voorgenomen heffing betekent voor BetuwsWonen in vier jaar tijd een bijdrage van bijna 8 miljoen euro. Met dit bedrag kunnen wij 200 nieuwe woningen tot stand brengen. Onze voorgenomen woningbouwproductie daalt hiermee met 20%.

Geen van de 40 aandachtswijken ligt in de regio Rivierenland. De heffing die ook de Betuwse corporaties krijgen opgelegd, komt op geen enkele manier aan onze regio ten goede.

Geldermalsen en Culemborg hebben een dringende behoefte aan meer betaalbare woningen, vooral voor starters en senioren. In Geldermalsen en Culemborg telt BetuwsWonen 4400 woningzoekenden, die we nu niet van dienst kunnen zijn. Ook willen we een antwoord bieden aan de sterke vergrijzing die in de Betuwe gaat optreden.

Verder wil BetuwsWonen blijven investeren in de verbetering van (leefbaarheid in) woonwijken, zoals Terweijde en Achter de Poort in Culemborg en de Rivierenwijk in Geldermalsen. We willen ook blijven investeren in maatschappelijke voorzieningen en woon-zorg-arrangementen (Zorgboerderij De Betuwehoeve en wonen met zorg in Bonvie in Culemborg). En we willen investeren in toekomstige nieuwbouw, bijvoorbeeld in Beesd en de Geldermalsense Plantage. De Bos-heffing betekent een serieuze bedreiging voor al die activiteiten.

Noot aan de redactie.

Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht bij Annelies Kolk (manager Wonen Geldermalsen),

telefoonnummer (0345) 57 56 41.


---- --