Gemeente Delft

Nieuwe sporthal in Tanthof

Het college van B&W legt een nota neer bij de raad ter realisatie van een nieuwe sporthal op het sportpark Tanthof-Zuid. De bouw van de sporthal valt binnen het kader van het EZH-project 'Investeren in sportzalen en -hallen'. De gemeente subsidieert de bouw met 453.780 euro.

De nieuw te bouwen sporthal is gepland achter de huidige clubhuizen op het sportpark aan de Henk van Riessenlaan. Volleybalverenigingen Skania en Ariston en de voetbalverenigingen Vitesse, K.F.C. '71 en S.E.P. worden gebruikers van de sportaccommodatie. Daarnaast biedt de sporthal ruimte voor activiteiten in het kader van BOS (Buurt, Onderwijs en Sport) en Brede School, sport & natuur bso en andere (Delftse) sportverenigingen.

Met de nieuwe sporthal wordt ook voorzien in de behoefte aan kleed- en douchevoorzieningen, een bergruimte en een multifunctionele ruimte die als vergader- en activiteitenruimte benut kan worden. Voor de verenigingen Skania en Ariston wordt een clubruimte gecreëerd.

Op 4 september 2007 wordt de nota besproken in de commissie. Op 27 september 2007 in de raadsvergadering. De start van de bouw staat gepland voor begin oktober.

Noot voor de redactie (