Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Adobe Flash Player maakt hoogwaardige video mogelijk

Webvideo's in HDTV-kwaliteit door ondersteuning van H.264-codec

Amsterdam, 22 augustus 2007 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) presenteert een nieuwe update voor Adobe® Flash® Player 9-software, ook wel bekend onder de codenaam Moviestar. Deze update bevat video-ondersteuning via de H.264-standaard, die gelijk is aan de standaarden die gebruikt worden voor Blu-Ray® en HD-DVD® high definition videospelers en High Efficiency AAC (HE-AAC) audio-ondersteuning. Daarnaast maakt deze update het mogelijk om een video af te spelen op een volledig scherm door middel van hardware acceleratie en ondersteuning voor multi-core processoren. Deze nieuwe update versterkt Adobe's toonaangevende positie op het gebied van webvideo door het leveren van HD-kwaliteit TV en audio-content via de Adobe Flash Player. Tevens maakt deze update de weg vrij voor het genereren van rijkere Flash-ervaringen op de desktop en consumentenapparaten die de H.264-standaard ondersteunen. De Bèta-versie van de nieuwe Adobe Flash Player 9 is te downloaden via Adobe Labs: http://labs.adobe.com .

De H.264 codering was reeds beschikbaar in Adobe Premiere® Pro en Adobe After Effects®-software. Nu is H.264 playback ook toegevoegd aan de Adobe Flash Player. Deze standaard wordt bovendien ondersteund door Adobe Integrated Runtime (AIR) en applicaties die zijn ontwikkeld met Adobe AIR(TM)-software, zoals de Adobe Media Player(TM). Adobe AIR is een applicatie-runtime voor verschillende besturingssystemen, die ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om rijke internetapplicaties te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor de desktop. De Adobe Media Player, die gebruik maakt van de Adobe Flash-architectuur, biedt gebruikers een aantrekkelijke kijkervaring en biedt uitgevers bovendien nieuwe mogelijkheden om mediacontent te distribueren, traceren en commercieel te benutten.

"Adobe wil designers en ontwikkelaars ondersteunen bij het produceren van video en rijke media en hen de mogelijkheid bieden om de content via verschillende kanalen en afspeelomgevingen te verspreiden", zegt John Loiacono, senior vice president of Creative Solutions bij Adobe. "De H.264-codec is een standaard die industriebreed geaccepteerd wordt. Door deze codec toe te voegen aan Adobe Flash Player, Adobe AIR, de Creative Suite® productlijn en de Adobe Media Player kan de klant zijn productiviteit verhogen en online video content van hoge kwaliteit ontwerpen of aanpassen, zonder extra ontwikkelkosten."

Breder bereik voor videoconsumenten
Ruim 98 procent van de desktops die toegang hebben tot internet en diverse andere apparaten maken gebruik van de Adobe Flash Player. Tegenwoordig worden zowel on-demand televisieprogramma's als live TV online verspreid, waarbij de video's bekeken kunnen worden met de Adobe Flash Player. Deze technologie vormt ook de basis voor videotoepassingen op sociale netwerksites als YouTube en MySpace. Nu Adobe de Flash-beleving ook beschikbaar stelt buiten de webbrowser, kan content uitgewisseld worden tussen verschillende apparaten en kunnen mensen betere video-ervaringen beleven op een videospeler naar keuze, zoals de in ontwikkeling zijnde Adobe Media Player. Consumenten kunnen bovendien user-generated content, zoals films die zij met Adobe Premiere® Elements hebben gemaakt, geschikt maken voor Adobe Flash Player en video's afspelen op handheld computers en andere draagbare media.

"MTV Networks heeft altijd voorop gelopen als het gaat om het breed toegankelijk maken van populaire muziek, entertainment en comedy. Zo kan het publiek alle geliefde programma's van CMT, COMEDY CENTRAL, Logo, MTV, Nickelodeon, Spike en VH1 blijven volgen", zegt Nick Rockwell, senior vice president en chief technology officer bij MTV Networks. "Flash is een belangrijk onderdeel van onze strategie en Adobe's ondersteuning voor H.264 in de Adobe Flash Player, Adobe AIR en binnenkort ook Adobe Media Player helpt ons bij het aanbieden van hoogwaardige video content, zoals de verschillende publieksgroepen ook van ons gewend zijn."

Ontwikkelaars van content kunnen met de H.264- en HE-AAC-ondersteuning in Adobe Flash Player fors besparen op de kosten voor het coderen en gereedmaken van data voor distributie, aangezien deze standaarden vaak al deel uitmaken van hun huidige werkwijze. Daarnaast werkt Adobe samen met diverse partners op het gebied van videocodering om rijke Flash media-ervaringen verder uit te breiden met reeds bestaande standaarden.

Beschikbaarheid
De publieke Bèta-versie van de update voor Adobe Flash Player 9-software is beschikbaar als gratis download via Adobe Labs: http://labs.adobe.com . De definitieve release zal waarschijnlijk in het najaar beschikbaar zijn als update. Adobe zal de Adobe Flash® Media Server en de Adobe Flash Media Encoder demonstreren tijdens IBC 2007 in de RAI in Amsterdam van 7-11 september (stand 7.721) en tijdens de Adobe MAX-conferentie in Barcelona, die 15 oktober van start gaat.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/aug2007/FlashPlayer.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl , www.adobe.be of www.adobe.com .

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Adobe AIR, Adobe Premiere, Creative Suite and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. JBoss is a registered trademark of RedHat, Inc. Microsoft and Windows Vista are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Price does not include applicable sales tax, or shipping and handling fees. Reseller prices may vary.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com