NU'91

NU´91 kaart misstanden in de gehandicaptenzorg aan! 22-8-2007

Geschokt door de reportage van 'Een vandaag' van 21 augustus jl. waarin de 's Heeren Loo zorggroep centraal stond is het voor NU´91 tijd om de noodklok te luiden.
Het verhaal over de 's Heeren Loo zorggroep staat volgens NU´91 niet op zichzelf. Onlangs is NU´91 betrokken bij vergelijkbare situaties die zich voor hebben gedaan bij de Stichting Arduin. Ook binnen deze stichting was agressie naar medewerkers en medebewoners eerder regel dan uitzondering.
NU´91 is geschokt over de wijze waarop door bestuurders wordt omgegaan met betrokken medewerkers. Zij worden, zo lijkt het immers, monddood gemaakt en de ernst van de geweldsincidenten worden openlijk in twijfel getrokken.
NU´91 ziet in de gehandicaptenzorg dat de kwaliteit van zorg afneemt, ongediplomeerde medewerkers draaien verantwoordelijke diensten. Medewerkers die misstanden melden worden niet serieus genomen en worden zonodig overgeplaatst.
Werkgevers in de gehandicaptenzorg geven aan dat er een volwassen arbeidsrelatie is tussen hen en het personeel.
NU´91 is van mening dat deze volwassen arbeidsrelatie niet tot uiting komt in de eerder vernoemde incidenten.
NU´91 eist van de werkgevers dat zij maatregelen treffen om de veiligheid van haar medewerkers te waarborgen, dat medewerkers gehoord worden over incidenten en niet worden weggestuurd met het verhaal dat het bij het werk hoort. Daarnaast is het een voorwaarde om te zorgen voor gekwalificeerd personeel op de werkvloer.

Rolf de Wilde, CAO-onderhandelaar
Monique Kempff, Voorzitter
030-296414