Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 22 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 22-08-2007 o Met: hond bijt hond, inbraak drogisterij en verdachte verkrachting aangehouden

Verdachte verkrachting aangehouden

Broek in Waterland, vrijdag 17 augustus 2007, 02:30 uur.

De politie heeft een 37-jarige man in zijn woning in Amsterdam aangehouden die wordt verdacht van verkrachting van een 19-jarige plaatsgenote. De man zou de vrouw in Amsterdam met zijn auto hebben opgepikt waarbij hij zich zou hebben voorgedaan als taxichauffeur. Na enige omzwervingen zou de man de vrouw hebben meegenomen naar een verlaten plek aan de Middenweg tussen de Broekergouw en de N247 in Broek in Waterland. Daar zou de man de Amsterdamse vervolgens op straat hebben verkracht. De verdachte kon in de ochtend van dezelfde dag na onderzoek door de afdeling Zedenzaken worden aangehouden. Maandag is de man bij de rechter commissaris voorgeleid die hem in bewaring stelde.

Hond bijt hond

Purmerend, dinsdag 21 augustus 2007, 15:19 uur.

De politie heeft een bewoner van de Baardmosstraat bekeurd omdat zijn loslopende hond een aangelijnde hond van een straatgenoot had aangevallen. De aangelijnde hond raakte lichte gewond en ook de baas die de honden uit elkaar haalde liep enkele krassen op. De kosten van de dierenarts zijn door de eigenaar van de loslopende hond betaald. Zijn huisdier wordt in het vervolg beschouwd als een gevaarlijke hond en de gemeente start een procedure om de eigenaar een aanlijn- en muilkorfgebod te geven.

Gestolen fiets

Volendam, dinsdag 21 augustus 2007, 13:10 uur.

De politie heeft op de Christiaan van Abcoudestraat een 15-jarige Volendammer aangehouden omdat hij op een van fiets zat die van diefstal afkomstig was. Agenten zagen dat de fiets niet van een origineel slot was voorzien en het framenummer was gedeeltelijk weg gevijld. In februari 2006 was aangifte gedaan van diefstal van de fiets vanaf de Meergracht in Volendam. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte na verhoor onder ouderlijk gezag gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

35 km per uur te hard

Krommenie, 21 augustus 14:00-16:20 uur

Tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum heeft de politie dinsdagmiddag 23 boetes uitgedeeld. Het merendeel van de overtredingen betrof snelheid. Zeventien bestuurders hielden zich niet aan de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogst (met lasergun) gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur.

De overige boetes betroffen het niet dragen van de autogordel (3x), zonder rijbewijs op een bromfiets rijden en telefoneren tijdens het rijden (niet hansdsfree). In de ochtend werden op dezelfde weg ook drie bellers aangehouden. En ook op de Provincialeweg N246 in Assendelft, de Wibautstraat en de Thorbeckeweg in Zaandam heeft de politie dinsdag tijdens diverse (motor)surveillances in totaal twaalf automobilisten op hun gevaarlijke belgedrag aangesproken.

Op de twee laatst genoemde wegen werden eveneens twee boetes uitgedeeld voor het rijden met losliggende lading, door rood rijden en niet dragen van de gordel.

Drankrijder

Purmerend, 22 augustus, 02:38

Op de Gouwzee werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 24-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man zat met een slok op achter het stuur van zijn auto. Hij had een alcoholgehalte van 0,7 en kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal.

Rijbewijs kwijt

Oostzaan, 21 augustus, 18:30-22:15 uur

Tijdens een onopvallende surveillance hebben agenten dinsdag op de A8 het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Amsterdam. De automobilist viel op door zijn hoge snelheid waarna de agenten de achtervolging inzetten. Tijdens deze werd een hoogste snelheid van 160 km per uur gemeten. Omdat de bestuurder (na correctie) 56 km per uur te hard reed, moest hij zijn auto laten staan en zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens dezelfde surveillance werd eerder op de avond, op de Provincialeweg N246, in Wormerveer een automobiliste die onnodig links reed staande gehouden. De vrouw reed gedurende langere tijd op de linkerbaan terwijl de rechterbaan leeg was. De agent die de vrouw aan de kant zette, sprak de vrouw in eerste instantie dan ook in het Engels op haar gedrag aan.

Woninginbraak

Wormerveer, woensdag 22 augustus 2007, 08:31 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak aan de Putterstraat waar men vermoedelijk is binnengekomen door het badkamerraam op de eerste verdieping. Het misdrijf moet hebben plaatsgevonden tussen dinsdagavond tien uur en woensdagochtend zeven uur terwijl er niemand thuis was. Vanaf de zolder werd een kluis van 100 cm x 50 cm x 25 cm meegenomen en er was een kast opengebroken. Uit de huiskamer was de televisie verdwenen. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam in Wormerveer via 0900-8844.

Inbraak drogisterij

Volendam, woensdag 22 augustus 2007, 08:40 uur.

Naar aanleiding van een inbraak in een drogisterij aan De Stient stelt de politie een onderzoek in. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag en men is binnengekomen via het dak. In het bitumen dak en het plafond werd een gat gezaagd en eenmaal binnen werd een grote hoeveelheid goederen, waaronder aftershaves en parfums, weggenomen. Forensische Opsporing doet een sporenonderzoek op het dak en in de winkel. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met het wijkteam in Volendam via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 22-08-2007 16:04 | © Politie Zaanstreek-Waterland |