Katwijk Politie vindt wapen en gestolen bromfiets

De politie heeft woensdagmorgen 22 augustus in de woning van een 27 jarige man uit Katwijk een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een gestolen bromfiets gevonden. Het wapen was voor bedreiging en afdreiging geschikt en viel derhalve onder de Wet Wapens en Munitie. De bromfiets was in de nacht van 18 op 19 augustus uit een fietsenstalling van een flat aan de Prins Bernhardlaan gestolen. De Katwijkse eigenaresse had daar aangifte van gedaan. De politie heeft de aangetroffen goederen inbeslaggenomen. De verdachte is voor het verdere onderzoek nog ingesloten.

Leiden Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar twee identieke inbraken. Zij vonden plaats in de nacht van dinsdag 21 op donderdag 22 augustus. In beide gevallen is de voordeur vermoedelijk opengemaakt door 'flipperen'. Dit was mogelijk omdat beide deuren niet op het nachtslot gedraaid waren. Hierdoor kan men het slot terugdrukken met een voorwerp. Door deuren altijd op het (nacht)slot te draaien wordt dit voorkomen. Bij een woning aan de Leuvenstraat werd een mobiele telefoon en een handtas met inhoud gestolen. Bij een woning aan de Meidoornstraat gat het om een rijbewjs, geld, een laptop en sleutels. Omdat er sprake is van identieke werkwijzen denkt de politie dat het het werk is van dezelfde dader(s). Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Krimpenerwaard Snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag 21 augustus op drie plaatsen in de Krimpenerwaard een snelheidscontrole gehouden. Gemeten werd met een 'lasergun'. Er vielen 13 bekeuringen. In Ouderkerk aan den IJssel werden op de Lageweg 4 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/h. daar waar 50 km/h. de maximumsnelheid is. In Krimpen aan de Lek werd op de Molendijk 1 overtreden vastgesteld. De overtreder reed met 65 km/h. daar waar 50 km/h. de maximumsnelheid is. Op de Breekade gingen 8 automobilisten in de fout. De hoogst gemeten snelheid was hier 79 km/h. Ook hier is de maximumsnelheid 50 km/h.

Schoonhoven Betrapt op het rijden zonder rijbewijs De politie heeft dinsdag 21 augustus rond 13.40 uur op de G.J. van Heuven Goudhartweg een 39 jarige man uit Schoonhoven betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Het was in juni van dit jaar ongeldig verklaard wegens een eerdere verkeersovertreding. Het rijbewijs had hij ondanks een aanschrijven nog niet ingeleverd. Dit wist de politie. Toen ze hem zagen rijden werd hij tot stoppen gebracht en zijn rijbewijs alsnog ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.