Ontvoerd meisje aangetroffen na politieactie

Veghel, 22-08-2007

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn vier personen bedreigd met een vuurwapen bij een pand aan de Nederboekt in Veghel. Zij waren hier op zoek naar een 16-jarige Slowaaks meisje. Deze vier personen zijn ook enige tijd gegijzeld geweest. Naar aanleiding daarvan heeft de politie Brabant-Noord aktie ondernomen en is vanmiddag het arrestatieteam ingezet. Tijdens een succesvolle actie heeft de politie het meisje aangetroffen aan Nederboekt en in veiligheid gebracht.

Woensdagmiddag is een 21 jarige man uit Veghel aangehouden die verdacht werd van de wederrechtelijke vrijheidsberoving van vannacht. Vanmiddag heeft de politie met het arrestatieteam een inval gedaan aan de Nederboekt Ook zijn woningen aan de Maasstraat en Trompstraat doorzocht. Mogelijk hebben deze adressen te maken met de vrijheidsberoving van het meisje. Er worden meerdere aanhoudingen verricht. De politie is op zoek naar bewijsmateriaal voor dit onderzoek.

De politie doet onderzoek naar de wederrechtelijke vrijheidsberoving van het meisje. Zij is in juni uit Slowakije meegenomen zonder toestemming van haar ouders. Enkele dagen geleden nam zij contact op met haar familie. Haar familie is naar Nederland gereden en is afgelopen nacht naar het adres aan de Nederboekt in Veghel gegaan. Daar zijn zij bedreigd met een wapen en zijn zij korte tijd gegijzeld geweest. Zij hebben contact opgenomen met de politie.

De politie doet onderzoek naar deze zaak.