Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 30 november 2006

PVDA vindt dat iedereen raceauto's goed moet kunnen zien

Afgelopen weekend was Rotterdam weer het middelpunt van belangstelling gedurende de Bavaria City Racing. Dit mooie evenement heeft vele bezoekers getrokken; meer dan 500.000! Een deel van de mensen zit op de tribune. Zoals duidelijk wordt op de website van de organisatie kosten de tribunekaarten voor volwassenen E63,25 en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar E28,25. Dit is volgens de PvdA Rotterdam een aanzienlijk bedrag.

De auto's zijn vaak nog geen meter hoog, een goed uitzicht op de wagens buiten de tribunes is dus zeker geen vanzelfsprekendheid gezien de grote drukte in de stad.

"Dit evenement is bedoeld voor alle Rotterdammers: jong en oud, rijk en arm. Niet iedere inwoner van Rotterdam heeft de mogelijkheid om een zitplaats op de tribune te betalen. Voor een gezin met twee kinderen ben je al E200,- kwijt. Voor een gezin dat leeft van een minimum inkomen is dat bijna 1/6e van de maandelijkse inkomsten!" zegt PvdA-raadslid Duco Hoogland.

De PvdA Rotterdam pleit in haar schriftelijke vragen onder meer voor goedkope tribunes of een ander soort verhogingen als het evenement volgend jaar weer wordt gehouden, zodat iedereen een blik op de auto's kan werpen. ""Ik verwacht van dit gemeentebestuur dat het opkomt voor de gewone Rotterdammers. Juist zij beleven de meeste lol aan dit evenement, niet die bobo's die op de tribune een beetje zitten te netwerken."

Voor de redactie:

Meer informatie bij
Duco Hoogland 06-28275410

Fractie PvdA-Rotterdam, Monique Smits, Coolsingel 40 K3, 3011 AD Rotterdam, 010-4173738, PvdA@stadhuis.rotterdam.nl


---- --
Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam T: 010-417 2105 F: 010-4120845 E: pvda@stadhuis.rotterdam.nl

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Schriftelijke vragen cf art. 19 van het Reglement van Orde

Betreft: Bavaria City Racing

Afgelopen weekend was onze stad weer middelpunt van Nederland gedurende de Bavaria City Racing. Dit mooie evenement trekt veel bezoekers. Een deel van de mensen zit op de tribune. Zoals duidelijk wordt op de website van de organisatie kosten de tribunekaarten voor volwassenen E63,25 en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar E28,25. Dit is volgens de PvdA Rotterdam een aanzienlijk bedrag.

Buiten de tribunes was het lastig om een glimp op te vangen van de coureurs gezien de drukte in de stad.

Daarom hebben wij aan u de volgende vragen:


1. Wat vindt u van de hoogte van het tarief van de tribunekaarten?

De doelstelling van de Bavaria City Race is dat iedereen formule 1 van dichtbij kan bekijken.


2. In hoeverre strookt het met de doelstelling dat er een beperkt aantal betaalde plekken zijn en het verder lastig is om zicht te hebben op het parcours?


3. Bent u bereid het bovengenoemde te bespreken met de organisatie van Bavaria City Racing?


4. Is het mogelijk volgend jaar een vorm van verhoging, dit kunnen ook staanplaatsen zijn, langs het parcours te maken opdat eenieder kan genieten van de formule 1, en niet slechts zij die daar een redelijke som geld voor over hebben?

Met vriendelijke groet,

Duco Hoogland


---- --