Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Hennepkwekerij ontmanteld                       |
De politie heeft dinsdag 21 augustus in een woning aan het Bagijnenland in Zutphen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De hennepplanten zijn in beslag genomen en samen met de ingenomen apparatuur vernietigd.

De politie trof in de ochtenduren in de woning op de zolderverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 340 planten aan. Onduidelijk is nog of de stroom illegaal werd afgetapt. De politie trof de eigenaar van de woning niet aan, maar zijn identiteit is bij de politie bekend en hij zal zo spoedig mogelijk worden verhoord waarna er proces-verbaal wordt opgemaakt.

|     |Zutphen - Diefstal fiets, meerdere aanhoudingen           |
De politie heeft dinsdag 21 augustus een 27-jarige man uit Apeldoorn, een 42-jarige man uit Zutphen en een 25-jarige vrouw uit Eibergen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De politie trof het drietal rond 22.30 uur na een melding van overlast aan de Thorbeckelaan in Zutphen. Daar bleek dat de drie verdachten met een op slot zijnde fiets hadden lopen sjouwen die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Tijdens de aanhouding van de drie verdachten, viel een 54-jarige inwoner uit Zutphen de agenten lastig, waarop de man werd daarvoor werd aangehouden. De verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht en hebben inmiddels een verklaring afgelegd. De verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De fiets is in beslag genomen.

|     |Lochem - Auto's botsen                                    |
Een 32-jarige bestuurster uit Zutphen is dinsdag 21 augustus op de kruising Rondweg West / Larenseweg in Lochem in botsing gekomen met een 18-jarige automobilist uit Lochem.

De politie werd kort na twaalf uur 's middags over het ongeval ingelicht. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw op bovengenoemde kruising geen voorrang aan de man verleende, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. Een 26-jarige man die bij de bestuurder uit Lochem in de auto zat werd met onder meer pijnklachten aan de borst per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobiliste uit Zutphen en de bestuurder uit Lochem hebben zich met lichte verwondingen onder doktersbehandeling gesteld.

|     |Eefde - Vallende bromfietser                              |
Een 37-jarige bromfietser uit Deventer is dinsdag 21 augustus gewond geraakt toen hij een botsing met een 31-jarige automobilist uit Deventer wist te voorkomen, maar door flink te remmen ten val kwam. Het ongeluk gebeurde op de kruising Jolinkweg / Zutphenseweg in Eefde.

Het incident gebeurde omstreeks 17.10 uur. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de bestuurder wilde afslaan en daarbij de bromfietser niet liet voor gaan. De bromfietser moest remmen, raakte in een slip en kwam ten val. Hij raakte hierbij onder meer gewond aan zijn hand en elleboog.

|     |Barchem - Automobilisten rijden te snel                   |
De politie heeft maandag 20 augustus op de Borculoseweg in Barchem gecontroleerd of automobilisten zich aan de toegestane snelheid hielden. Dit bleek 25 maal niet het geval te zijn. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

De controle werd in de ochtenduren met behulp van een radarwagen gehouden. Van de 200 passanten reden er 25 sneller dan de toegestane 80 km/u. Bij deze controle werden de overtreders niet ter plaatse staande gehouden en bekeurd. Zij zullen de boete thuisgestuurd krijgen. Van één bestuurder bedroeg de gemeten snelheid 172 km/u (tevens hoogst gemeten snelheid). Deze bestuurder zal vermoedelijk voor de rechter worden gedagvaard.

Einde berichten
---


---


---

---- --