Openbaar Ministerie

Drie verdachten in HIV-zaak blijven in voorarrest

Groningen, 22 augustus 2007

De drie verdachten in de Groningse HIV-zaak blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft rechtbank in Groningen woensdagochtend tijdens de pro forma strafzaak bepaald. De volgende pro-formazitting staat gepland op maandag 5 november. Het Openbaar Ministerie streeft ernaar de zaak in januari 2008 inhoudelijk te behandelen.

Ernstige bezwaren

De advocaat van de 48-jarige verdachte verzocht tijdens de zitting tot schorsing en opheffing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt. De rechtbank was echter van oordeel dat er voldoende ernstige bezwarende tegen de 48-jarige aanwezig zijn.

Zware mishandeling

Het OM verdenkt de drie mannen van zware mishandeling met voorbedachte rade, meerdere malen gepleegd. Ook legt het OM de mannen verkrachting, het hebben van seks met een onmachtige en het leveren van verboden middelen aan de slachtoffers ten laste.
In totaal hebben veertien mannen aangifte gedaan bij de politie. De verdachten moeten nog over de vier meest recente aangiften worden gehoord. Het politiedossier is bovendien nog niet compleet, omdat het medisch onderzoek nog in volle gang is.