Ingezonden persbericht


Persbericht

Marco Borsato in Ooitse Adelstand verheven

Baron Borsato onthult zijn zetel in Het Land van Ooit

Marco Borsato, de nieuwe Baron van Ooit, bezocht vandaag Het Land van Ooit. De populaire zanger werd in de Ooitse adelstand verheven. De Ooiters hebben Marco Borsato voorgedragen tot Baron, als eerbetoon aan een persoon die zich heeft ingezet voor het geluk en plezier van de mensheid in het algemeen en kinderen in het bijzonder. Vorig jaar ging de zetel naar zijn goede vriend Ali B. Marco Borsato is de zestiende Baron van Ooit.

Knielend op een Ooits voetenbankje onderging Borsato de ceremonie. (foto) De Gouverneur eerde hem voor zijn tomeloze inzet voor kinderen over de hele wereld. Aangezien Marco Borsato erg betrokken is bij War Child, hopen de Ooiters, dat hij zich net zo gaat inzetten voor het "Ooit Child". Immers, kinderen zijn hier de baas en kinderen moeten kind kunnen zijn.

Nadat de Gouverneur Borsato had toegesproken werd hij officieel met zwaard tot Baron geslagen. Daarna mocht de kersverse Baron zijn zetel onthullen; een vuurrode stoel met een grote B in de zitting. Het is echter niet de bedoeling dat Marco Borsato op zijn zetel gaat zitten, want een Baron van Ooit is juist heel actief

Marco Borsato zegt zelf het een enorme eer te vinden om voortaan als Baron van Ooit door het leven te gaan. Aan de aanwezigen vertelde hij dat hij het gedachtegoed van Het Land van Ooit in het Anderland zou verspreiden, omdat dit volgens hem tot het takenpakket van een ware Baron van Ooit behoort.

Tot Ooit!

()

Aan de redactie:
Voor meer informatie over het Het Land van Ooit kunt u contact opnemen met Lieke Verhofstad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 ­ 377 775. E-mail: l.verhofstad@ooit.nl