Gemeente Moerdijk


22-08-2007: College investeert in Brabant Verkeersveiligheidslabel

Het college van Moerdijk besluit bijna 20.000 dit jaar te investeren in het scholenproject Brabants Verkeersveiligheidslabel. De scholen dienen een activiteitenplan in waarin ze aangeven wat ze gaan organiseren om ouders en kinderen bewust te maken van verkeer en vervoer.
De activiteiten per school zijn verschillend. De ene school schaft lesmateriaal aan zoals verkeersmethodes, werkboekjes en videomateriaal. Weer een andere school maakt van het schoolplein een verkeersplein. Verder zijn er praktische verkeersactiviteiten zoals Dode-hoek-project en het Op voeten en fietsen naar schoolproject. Oversteekbordjes, hesjes en het organiseren van een straatspeeldag passen allemaal binnen het Brabant Verkeersveiligheidslabel (BVL).

Het BVL is een Brabant breed project. De activiteiten die scholen organiseren zijn, als het mensgerichte activiteiten zijn, voor 80% subsidiabel. 20% komt voor rekening van de school. De scholen ontvangen ook een werkbudget waar verkeerswerkgroepen kleine kosten, zoals kopieerwerk, bel- en portokosten uit kunnen betalen. Dat bedrag, in 2006 was dat 3.669 voor alle scholen samen, wordt volledig vergoed.

De gemeente besluit de 19.612,86 als een subsidie vast te stellen en ten laste te brengen van de post Verkeersveiligheid 2007. In 2007 wordt nog eenmaal op basis van declaraties gewerkt, waarna in 2008 conform de methodiek van de subsidieverordening gewerkt gaat worden.