Dutchview




DutchView brengt opnieuw muziek in beeld

dinsdag 21 aug 2007

DutchView brengt opnieuw muziek in beeld

Na de registratie in het afgelopen weekend van Lowlands en het Prinsengrachtconcert, staat er voor DutchView deze week wederom een concert op het programma. Op woensdag 22 augustus verzorgt DutchView in opdracht van de AVRO immers de cameraregistratie en het licht voor een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van dirigent Bernard Haitink. Bovendien levert DutchView de audiotechnici voor de studio in het Amsterdamse Concertgebouw.

Tijdens het concert op 22 augustus speelt het Concertgebouworkest de indrukwekkende Achtste Symfonie van Anton Bruckner. Deze Achtste Symfonie behoort al jaren tot de favoriete stukken van dirigent Bernard Haitink, die de Nederlandse Bruckner-traditie van het Concertgebouworkest van begin af aan in ere heeft gehouden. Als jonge chefdirigent van het orkest zette hij de Achtste al op de plaat in de jaren '60. Sindsdien voerde hij het werk vele tientallen malen uit, waarvan alleen al bijna veertig keer met het Concertgebouworkest.

Grote wens

Zijn meest recente opname van de symfonie voor het label RCO Live werd enthousiast ontvangen door zowel pers als publiek. Het is een grote wens van de eredirigent deze monumentale symfonie nog eens uit te voeren. En dan niet alleen in Amsterdam, maar ook tijdens de gebruikelijke tournee aan het begin van het seizoen langs de grote Europese concertzalen. Na het concert van 22 augustus gaan orkest en dirigent dan ook op tournee en zal Bruckners Achtste óók klinken in Engeland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Het concert van 22 augustus wordt op dezelfde dag uitgezonden bij de AVRO op Nederland 2 en begint om 22.40 uur. Een dag later is het concert vanaf 20.00 uur te beluisteren op Radio 4.

* Vorig item - Druk muziekweeken...

* Volgend item- geen

© 2007 DutchView BV. Alle rechten voorbehouden.

DutchView

Sumatralaan 45, Studiocentrum
Media Park
1217 GP Hilversum
Postbus 116, 1200 AC Hilversum
Telefoon 035- 677 96 66

Salesteams DutchView:

Publieke Omroep:

Commerciële zenders en producenten:

Zakelijke Markt:

Telefoon sales: 035 - 677 31 11
e-mail: of
voornaam.achternaam@dutchview.nl

Losse verhuur van materialen:

Willem-Jan Boelhouwer of
de materiaalplanning
Telefoon: 035 6 77 80 45