Gemeente Castricum

Cabriobus, Braziliaanse muziek en ijs

De provincie Noord-Holland en Connexxion halen vanaf dinsdag 22 augustus de zomer naar Noord-Holland. Dan zetten zij een aantal dagen een cabrioletbus in op diverse lijnen naar de kust. Tijdens deze acties worden gratis ijsjes uitgedeeld aan reizigers bij aanschaf van een dalkaartje. Een Braziliaanse band gaat de strandgasten alvast in tropische sferen brengen.

De Provincie Noord-Holland en de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Bergen en Zijpe, PWN Connexxion en NS treffen deze zomer maatregelen om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren. Ter promotie van reach the beach gaat de cabriobus rijden.

In Haarlem wordt de cabriobus extra ingezet naast de bestaande dienstregeling. Vanaf dinsdag 21 augustus tot donderdag 23 augustus rijdt de bus op het traject Haarlem NS Bloemendaal Strand - Zandvoort Busstation v.v. (lijn 81). Op vrijdag 24 augustus rijdt de cabrio op lijn 267 tussen Castricum Station en Castricum aan Zee v.v.. Tenslotte wordt de bus op zaterdag 25 augustus ingezet op lijn 265 tussen Alkmaar en Bergen v.v.

Tijdens deze periode worden ijsjes uitgedeeld aan de reizigers op de stations. De Braziliaanse band gaat woensdagmiddag (tussen 13.00 en 14.00 uur) op Haarlem Station spelen en aansluitend een rit meemaken. Op vrijdagmorgen gaat de band spelen op de Alkmaarse kaasmarkt waar promotieteams ook folders gaan uitdelen. In de middag speelt de band op het station van Castricum.

Voor meer informatie over de strandbussen en de bereikbaarheid van het Noordhollandse strand www.reachthebeach.nl