Politie Hollands Midden

Datum: 22 augustus 2007

Leiden Politie vindt gestolen fiets bij helingcontrole
De politie heeft dinsdag 21 augustus bij een rijwielwinkel een in oktober 2006 in Leiden gestolen damesfiets gevonden. De 39 jarige eigenaar van de zaak werd aangehouden en verhoord. Hij verklaarde dat de fiets er stond voor reparatie. De fiets is inbeslaggenomen. De man krijgt een proces-verbaal voor heling. De politie blijft helingcontroles doen bij winkels waar sprake is van in- en verkoop van goederen.

Leiden Verdachte van diefstal shampoo aangehouden
De politie heeft dinsdag 21 augustus rond 19.00 uur in het Katoenpark een 40 jarige man uit Leiden aangehouden. Agenten kenden de man als veelpleger en zagen hem met een rugtas het park ingaan. Bij de controle die volgde ontdekte de agenten in de tas 10 flacons shampoo. Het vermoeden is dat die afkomstig zijn van een winkeldiefstal. De man kon geen duidelijke verklaring over de herkomst van de shampoo geven en werd aangehouden. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de herkomst van de shampoo.

Leiden Aanhoudingen na vernieling
De politie heeft dinsdagmorgen 21 augustus vier jongens van 11 ,13 (2) en 16 jaar aangehouden op verdenking van vernieling. Zij werden betrapt toen zij vanaf het dak van een school aan het Broekplein stoeptegels naar beneden en tegen een prullenbak gooiden. De jongeren zullen worden aangemeld bij bureau Halt.

Boskoop Dronken man doet valse meldingen via 112
De politie heeft woensdag 22 augustus rond 00.45 uur een 40 jarige man in zijn woonplaats Boskoop aangehouden. De politie deed dit omdat hij het alarmnummer 112 bleef bellen en valse meldingen deed. Zo meldde hij ondermeer dat er iemand voor zijn woning was neergestoken. Het bellen begon op dinsdag 21 augustus. Om zijn bellen te stoppen en omdat het doen van valse meldingen strafbaar is, greep de politie in. De man bleek dronken te zijn.
De man beledigde de agenten die hem naar het politiebureau overbrachten. Terzake deze belediging zal ook proces-verbaal worden opgemaakt. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Boskoop Politie vordert rijbewijs in
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 62 jarige vrouw uit Waddinxveen. Dit gebeurde nadat bij een alcoholcontrole werd vastgesteld dat zij te veel had gedronken. De waarde die de ademanalyse liet zien was 725 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De controle gebeurde op woensdag 22 augustus rond 06.10 uur op de Zuidkade.

Nieuwerkerk aan den IJssel Rijbewijs ingevorderd
De politie heeft op zondag 19 augustus rond 19.45 uur een beginnend bestuurder, een 22 jarige man uit Schiedam, aangehouden nadat hij onder invloed tegen een geparkeerde auto op de Zilvermos was gereden. Nadat hij tegen de auto gebotst was reed hij weg. De eigenaar van de geparkeerde auto had het zien gebeuren en stapte in zijn auto om de verdachte achterna te rijden. Drie straten verder stopte de verdachte en ze keerden terug naar de plaats van het ongeval. De politie kwam intussen ter plaatse en onderwierp de verdachte aan een blaastest. De uitslag van de ademanalyse lag boven de toegestane limiet van 220 ug/l, namelijk op 360 ug/l. Omdat de verdachte een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voor ervaren bestuurders ligt de grens van inname van het paspoort op 570 ug/l voor een beginnend bestuurder op 350 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

------------------------------------------ einde berichten -------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459305

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --