Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 22 augustus 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Difoehof 8, woning op verdieping uitbreiden.

Couperinstraat 48, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Groenedijk 20, leidingstelsel zuiveringsinstallatie veranderen.

Bermweg 18, dakkapel achterzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Fascinatio Boulevard NK 4b, kantoorgebouw bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kunnen wij met toepassing van het bepaalde in artikel 13 lid 1 onder a van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan Fascinatio vrijstelling verlenen voor de geringe aanpassing van de goothoogte. De bouwhoogte blijft binnen de toegestane hoogtebepaling in het bestemmingsplan. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 23 augustus 2007 gedurende twee weken op werkdagen ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn tegen het voornemen bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

BOUWVERGUNNING verleend

Verzenddatum 14 augustus 2007:

Dalkruidbaan, bedrijfsgebouw bouwen.

Indien u meent door de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen
6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd

Door de gemeente

Gravenweg thv nr. 119/394


23 knotwilgen omdat de bomen dood zijn. Herplant met 23 knotwilgen.

Rondedans 25


1 sierappel omdat de boom de groei van de twee bomen ernaast belemmert. Geen herplant. Er staan al 3 bomen op dit kleine stukje perceel.

Naast pand Merelhoven 239


1 amerikaanse es vanwege verminderde vitaliteit. De boom heeft de ophoging en het graafwerk niet overleefd. Geen herplant in verband met kabels en leidingen en riool.

Schenkelsedreef thv gymlokaal Bongerd


1 kerspruim vanwege ernstige kroonsterfte. Herplant met 1 kerspruim.

Nabij Helena erf 15


2 Japanse sierkersen vanwege verminderde vitaliteit. Herplant met 2 nader te bepalen boomsoort.

Nabij Frans Halsstr. 1


1 valse acacia. De boom is dood. Herplant met 1 valse acacia.

Achterzijde Amiranten 19


1 sierkers wegens ernstige kroonsterfte. Herplant met 1 sierkers.

Atolpad achterzijde Borndiep thv nr. 75


1 paardekastanje. De boom is dood tengevolge van de kastanjeziekte. Herplant met 1 paardekastanje

Toendra thv nr. 116


1 berk. De boom is dood. Herplant met 1 berk.

Door overigen

aangevraagd

Lupinestraat nr. 12


1 berk omdat de boom dood is. Geen herplant.

Freesiastraat nr. 3


1 berk wegens overlast. Geen herplant.

KAPVERGUNNINGEN verleend

Aan overigen:

Hoofdweg 43


2 kastanjebomen omdat de bomen ziek zijn. Geen herplant.

P.C.Boutenssingel 32


1 kastanjeboom omdat de boom ziek is. Geen herplant.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de conceptbeschikking, liggen voor een ieder zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor meer informatie over de kapaanvragen en of vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje, telefoon
2848637.

De bedenkingen kunnen ook mondeling worden ingediend of nader worden toegelicht.

Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet dit uiterlijk
4 weken na publicatie van de conceptbeschikking gemeld zijn bij de unit Handhaving en Vergunningen, telefoon 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

EVENEMENTENVERGUNNING
aangevraagd


· Bewonersondersteuning Capelle: voor het houden van een Buurtfeest in de Hoven (Sperwerhof/Valkenhof) op zaterdag 6 oktober
2007 van 15.00 uur tot 21.00 uur (opbouw vanaf 10.00 uur en opruimen tot 23.00 uur).

EVENEMENTENVERGUNNING
verleend

Verzenddatum: 14 augustus 2007:

Het college maakt bekend dat is besloten op 8 augustus 2007 een vergunning te verlenen aan:


· de Cultuurpromenade: voor het houden van een boekenmarkt/literair feest op het Stadsplein op zaterdag 1 september
2007 van 10.00 uur tot 17.00 uur;


· het bestuur van het Stadshart Festival: voor het houden van evenementen op het Stadsplein en met een podium in de Koperwiek in het kader van Capelle Bruist. De data zijn:

- vrijdag 7 september 2007 vanaf 20.15 uur tot 23.00 uur Boogie Woogie en standup comedia

- zaterdag 8 september 2007 vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Cultuurmarkt
- zaterdag 8 september 2007 vanaf 20.00 uur tot 24.00 uur muziek op diverse podia

- zondag 9 september 2007 vanaf 12.30 uur tot 17.00 uur klassieke muziek en ter afsluiting jazzy klanken;


· Stichting Capelse Muziekschool: voor het houden van een muziekevenement Muziek à la Carte op het Stadsplein op zaterdag 22 september 2007 van 11.00 uur tot 22.00 uur;


· LinC in samenwerking met Finleys Irish Pub: voor het houden van een MultiCulti festival op het Stadsplein op zaterdag 29 september 2007 van 12.00 uur tot 23.00 uur.

Het college maakt bekend dat is besloten op 13 augustus 2007 een vergunning te verlenen aan:


· Stichting Jongerentheater Quint: voor het houden van een straattheaterdag, Comedia Capelli en een Pleinbioscoop op het Stadsplein op zaterdag 15 september 2007 van 11.30 uur tot 17.00 uur (straattheaterfestival) en van 21.00 uur tot 23.30 uur (Pleinbioscoop).

Voor de evenementen die gehouden worden op 8 september 2007, 9 september 2007 en


29 september 2007 is vergunning verleend voor het ten gehore brengen van mechanische en levende muziek (uitsluitend voor de locatie Stadsplein) met een toegestaan geluidsniveau van

maximaal 110 dB(A).

Indien u meent door de verleende vergunningen in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzenddatum van de vergunningen worden ingediend.

U kunt uw bezwaarschriften richten aan het college van burgemeester en wethouders. In geval van onverwijlde spoed kan een belanghebbende eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Rechtbank te Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 15 augustus 2007 (datum besluit 15 augustus 2007):

kentekennummer 41-LV-GK voor de heer W. Bos, Lehárstraat 166.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel