Koninklijke Nederlandse Schaakbond

BDO Toernooi in Haarlem gaat nog drie jaar door

Met het BDO toernooi heeft Haarlem een aardig schaaktoernooi in huis, nu voor het derde achtereenvolgende jaar. Er is een hoofdgroep, Premier Tournament genoemd, waarin jonge talentvolle Nederlandse spelers de gelegenheid krijgen een titelresultaat te behalen. Dit jaar zijn dat Daan Brandenburg, Robert Ris en Roeland Pruijssers. Daarnaast is er een regionale groep, de Challengers, die talentvolle spelers uit de regio de gelegenheid geeft een gesloten toernooi te spelen. Dat alles speelt zich af in de opmerkelijke gouden zaal van Hotel Joop in de Haarlemse binnenstad, in de schaduw van de beroemde St. Bavo kerk. Het hotel heeft sinds kort de naam Ambassador Center City Hotel aangenomen.

Al voor het begin van dit derde toernooi kregen de organisatoren van sponsor BDO te horen dat het toernooi nog drie jaar door kan gaan. Organisator Paul Tuijp verwacht niet dat er veel aan de formule veranderd zal worden. Met relatief bescheiden middelen is een aardig toernooi neergezet en dat zal zo blijven. Wel wordt er gekeken of er naast het schaken zelf nog wat meer activiteiten ontwikkeld kunnen worden die de aandacht van een wat groter publiek trekken. De Gemeente Haarlem staat daar positief tegenover.

In het toernooi gaat de Oekraïense grootmeester Aleksandar Berelovich na vier ronden aan de leiding. Gezien zijn rating lijken weinigen hem te kunnen stoppen.

Informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite.
---