Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

National Geographic Junior en science center NEMO

Volg de National Geographic Junior Travelkids Expedition op de voet

De wereld door de ogen van een kind

Smelten die ijskappen nou echt? Wat is het verschil tussen een grizzly en een zwarte beer? Wat eten ze in Cambodja? Hoe spelen arme kinderen in Costa Rica? De NG junior Travelkids gaan op zoek naar de antwoorden.

Wie zijn de Travelkids?
Jeroen (11), Floris (8) en Puck (6) zijn de echte Travelkids. Zij maken samen met hun ouders een prachtige wereldreis. Zij bezoeken heel bijzondere landen en unieke plaatsen. De belevenissen van de Travelkids zijn de komende maanden op de voet te volgen via www.ngjunior.nl de speciale website van National Geographic Junior en in science center NEMO in Amsterdam.

Science center NEMO
Vanaf 23 augustus staat er een levensgrote wereldkaart waarop de route en landeninformatie te zien is. Daarnaast worden er vijf bijeenkomsten georganiseerd in het filmtheater. Elke bijeenkomst duurt een uur en staat in het teken van het land waar de Travelkids op dat moment zijn, de inwoners, de natuur, de dieren die er leven en bijvoorbeeld ook over bijzondere natuurverschijnselen. Elke bijeenkomst wordt gepresenteerd door een echte ontdekkingreiziger, er wordt een wetenschappelijk experiment uitgevoerd en er is een podcast filmpje van NG Junior. Bovendien is er live contact met de Travelkids en kunnen kinderen in de zaal een vraag stellen. Kinderen en hun ouders kunnen zich opgeven via www.e-NEMO.nl De kosten bedragen ¤2,50, dat is inclusief een bezoek aan NEMO!

De live bijeenkomsten worden op de volgende data gehouden: IJsland, aanvang 10.15 uur
China, aanvang om 11.00 uur (verjaardag Jeroen)
Thailand, aanvang om 11.00 uur
Costa Rica, aanvang om 14.00 uur
Ecuador, aanvang om 14.00 uur

National Geographic Junior - reis mee op je PC:
Op de website ngjunior.nl zie je op een interactieve wereldkaart precies waar de Travelkids zijn en kun je filmpjes bekijken over het land. Er verschijnt over elk land een digitaal magazine waarin kinderen veel leuke verhalen en weetjes kunnen lezen over de verschillende landen. Zo lezen ze bijvoorbeeld wat je moet doen als je een beer tegenkomt! Ook zijn er filmpjes, muziek en weblinks: luisteren naar de top 40 in Peru en een filmpje bekijken van het noorderlicht. En natuurlijk kunnen de kinderen hier in Nederland ook lezen wat Jeroen, Floris en Puck op hun reis allemaal meemaken. Heel bijzonder is dat de klas van Jeroen nauw betrokken is bij de reis. Zij krijgen les over de landen waarin Jeroen en de rest van de familie rondreizen en maken podcasts die ook op de website worden geplaatst. Over elk land wordt bovendien een lesbrief ontwikkeld, waarin kinderen van groep 7 en 8 aan de slag gaan met een praktische opdracht. Surf naar www.ngjunior.nl en ga ook mee op wereldreis!