Ackermans & van Haaren


Antwerpen, 23 augustus 2007

AvH en Fortis PE sluiten princiepsakkoord over verkoop van Corn Van Loocke aan Umicore.

Ackermans & van Haaren (âAvHâ), via haar dochter Sofinim, Fortis Private Equity (âFPEâ) en de andere aandeelhouders van Corn van Loocke (âCVLâ of het âBedrijfâ) hebben onlangs een principieel akkoord bereikt met Umicore met betrekking tot de verkoop van CVL. AvH en FPE zijn beide aandeelhouder sedert 1999 (toen ze samen met het management een management buy-out hebben gerealiseerd) en zijn momenteel eigenaar van respectievelijk 45% en 25% van de aandelen van CVL.

Het Bedrijf heeft de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling gekend. Deze evolutie was mogelijk dankzij de implementatie van een uitgebreid investeringsprogramma en een erg toegewijd management team. CVLâs omzet is tijdens de periode van 1999 tot 2006 gestegen van EUR 14 m tot EUR 24 m en ook het personeelsbestand is sedert 1999 gestegen van 39 tot 64 personen.

De huidige aandeelhouders zijn ervan overtuigd dat de integratie van CVL in de Umicore Group de onderneming op diverse vlakken extra groeimogelijkheden zal geven.

De transactie is onder andere nog onderworpen aan de goedkeuring van de betrokken mededingingsautoriteiten, en de definitieve afronding zal vermoedelijk plaats vinden rond 1 oktober van dit jaar.

Corn Van Loocke is gebaseerd in Brugge, België, en produceert chemische componenten voor toepassingen in coatings, banden and katalysatoren. Het Bedrijf is een van de voornaamste Europese producenten van carboxylaten en nafteenzuren en produceert daarnaast ook synthetische harsen voor inkten, verven en vernissen. CVL exporteert het grootste deel van haar omzet naar meer dan 70 landen.

Fortis Private Equity maakt deel uit van Fortis Merchant Banking en verleent risicokapitaal aan ondernemingen. De totale directe en indirecte beleggingsportefeuille bedraagt meer dan EUR 1,5 miljard waardoor FPE een prominente private equity speler is op de Benelux markt. De Private Equity-teams in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Azië zijn gespecialiseerd in directe beleggingen. Daarnaast ontwikkelt Fortis Private Equity een gediversifieerde fund of funds-portefeuille middels indirecte beleggingen, zoals buy-outs en durfkapitaalfondsen in Noord-Amerika, Europa en sinds kort ook in Azië.

Ackermans & van Haaren is een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren : baggerâ, milieu- en aannemingsdiensten (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - Algemene Aannemingen Van Laere, een toonaangevende aannemer in België), vastgoed en aanverwante diensten (Leasinvest Real Estate, een genoteerde vastgoedbevak met ongeveer ⬠450 miljoen vastgoedactiva in portefeuille â Extensa, een belangrijke gronden- en vastgoedontwikkelaar met zwaartepunt in België en Luxemburg), private banking (Bank Delen, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België â Bank J.Van Breda & Cº, niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), en private equity (Sofinim, één van de grootste
risicokapitaalverschaffers in België, en GIB).

De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. De marktkapitalisatie van AvH bedraagt ongeveer ⬠2,2 miljard. Sinds 2 maart 2007, is AvH opgenomen in de referentieindex BEL20 van Euronext Brussel.

Alle persberichten van AvH en haar belangrijkste groepsvennootschappen evenals de âInvestor Presentationâ kunnen ook geraadpleegd worden op de AvH website : www.avh.be.

Voor bijkomende informatie kunt u telefonisch terecht bij:

Sofinim

Koen Janssen

Investment Manager

Tel : +32 3 897 92 30

e-mail : koen.janssen@sofinim.be

www.avh.be â www.sofinim.be

Fortis Press Contact:

Tel : +32 2 565 47 37