Winnares lekker buiten spelen kinderwens onthult eigen speeltoestel

23/08/2007 08:52


Spelen op een speeltoestel dat naar jou vernoemd is. De 11-jarige Yvonne uit Oosterwolde kreeg dit voor elkaar. Zij won een half jaar geleden de Lekker Buiten Spelen Kinderwens van MILKYWAY en Jantje Beton met een tekening van haar ideale speeltoestel. Ontwerpers voerden haar idee uit en woensdag onthullen Yvonne en haar klasgenoten het resultaat.

Met vlag en wimpel gewonnen
Een glijbaan, loopbrug, klimrek en een dak tegen de regen. De Yvonne1 heeft het allemaal. Het meisje bedacht niet alleen hoe het speeltoestel eruit moest zien, maar leverde de jury er ook een foto bij waar het moet komen te staan. Een kaal speelveldje in de buurt waar helemaal niets stond. Deze combinatie bleek doorslaggevend voor de jury.

Yvonne en haar klasgenoten kozen uit 5 ontwerpen de Yvonne1, omdat deze het beste aansloot bij hun eisen. Yvonne ontwierp als kers op de taart ook nog een eigen vlag voor haar speeltoestel. Yvonne heeft het kersverse speeltoestel al even mogen bewonderen: "Ik vind het een heel leuk en mooi speeltoestel en het past ook heel erg goed bij het park. Ik hoop dat er veel kinderen gebruik van zullen maken."

Lekker Buiten Spelen
MILKYWAY startte in 2005 het Lekker Buiten Spelen platform met als doel kinderen te stimuleren en faciliteren meer buiten te spelen. Samen met Jantje Beton schreven zij de Lekker Buiten Spelen Kinderwens in 2006 uit. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar werden opgeroepen hun buitenspeelwens in te sturen. "Kinderen hebben goede ideeën over de buitenspeelruimte. Met dit project geven we ze een stem. Op het speelveldje in Oosterwolde was helemaal niets. Het speeltoestel van Yvonne draagt dus echt bij aan een fijne buitenspeelplek voor haar en de kinderen in de buurt," zegt Joost Vonk, projectmanager Lekker Buiten Spelen Kinderwens.

Samen met presentator Minne van het programma Lekker Buiten Spelen op Jetix en met wethouder Bouma van Oosterwolde openen Yvonne en haar klasgenoten woensdag om 14.00 uur de Yvonne1.





http://www.lekkerbuitenspelen.nl