Persberichten 23/08 ochtend

Regio, 23-08-2007

Hillegom Aanhouding inbreker na melding De politie heeft op donderdag 23 augustus, rond 06.30 uur, een 24 jarige man uit Noordwijk aangehouden op verdenking van het inbreken in een bedrijf aan de 2e Loosterweg. Een werknemer van het bedrijf was de verdachte s ochtends tegengekomen waarop de verdachte op de fiets vluchtte. De werknemer besloot in de auto te stappen en de verdachte te volgen, ondertussen belde hij met de politie om zijn locatie door te geven. Agenten gingen direct ter plaatse en op basis van de informatie van de werknemer konden zij de verdachte aanhouden. De verdachte bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben. De verdachte is aangehouden en lopende het onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Oegstgeest Politie onderzoekt woninginbraak De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Morsebellaan. De inbraak heeft plaatsgevonden op klaarlichte dag, de middag of vroege avond van woensdag 22 augustus. Hoe de dader(s) de woning binnen zijn gedrongen is nog onbekend. De woning is door de inbreker(s) overhoop gehaald in hun zoektocht naar waardevolle spullen. Uit de woning is zover nu bekend een geldbedrag weggenomen. De politie vraagt getuigen, mogelijk hebben passanten iets gezien, contact op te nemen met de politie van Oegstgeest via 0900-8844.

Sassenheim Brandstichter aangehouden De politie heeft donderdag 23 augustus rond 01.20 uur een 32 jarige man uit Leiden aangehouden omdat de man op de Passage een prullenbak in de brand had gestoken. Een getuige doofde het vuur en belde de politie. De man reed weg op een fiets. Op de Hoofdstraat kreeg de politie hem in het zicht. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is ingesloten.

Leiden Veroorzaker overlast aangehouden De politie heeft woensdag 22 augustus rond 22.20 uur aan de Boerhaavelaan een 25 jarige man uit Leiden aangehouden. De man veroorzaakte voor de buurt overlast door hard te schreeuwen. De politie kreeg verschillende meldingen. De man bleek dronken te zijn. Hij krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Leiden Daklopers aangehouden De politie heeft woensdag 22 augustus rond 23.50 uur drie mannen aangehouden die over de daken van woningen aan de Maresingel liepen. Een bewoonster schrok hiervan, ook nadat één van hen op het balkon van de vrouw stond, en belde de politie. De 24 jarige Leidenaar, 23 jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk en een 19 jarige man uit Zoetermeer, zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze een proces-verbaal kregen voor baldadigheid. Twee van hen voldeden niet aan de identificatieplicht ze konden niets tonen - en kregen daar ook een proces-verbaal voor. Vandaag wordt bekeken of er nog schade aan het dak is ontstaan.

Leiderdorp Jongetje (7) betrokken bij aanrijding Een 7 jarig jongetje uit Leiden is op woensdag 22 augustus, rond 18.00 uur, door een auto aangereden. De automobilist, een 20 jarige Leidenaar, reed over de Surinamestraat in de richting van de Curaçaostraat. Vermoedelijk is het jongetje wat over het trottoir rende plots de weg opgerend. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en het jongetje kwam op de motorkap van de auto terecht. Het jongetje had schaafwonden en is voor de zekerheid naar het Rijnland ziekenhuis gebracht.

Hazerswoude-Rijndijk Politie vordert rijbewijs in Een 55 jarige man uit Leiden had donderdag 23 augustus rond 00.30 uur op de N11 dubbel pech. De man stond daar langs de weg met pech met zijn auto te wachten op de wegenwacht. Agenten waren even gestopt bij de man. Dat was voor hem dubbel pech. De agenten ontdekten tijdens het contact met de man dat hij gedronken had. Een 1e ademtest wees uit dat het vermoedelijk te veel was geweest. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag daarvan was 690 ug/l (limiet 220 ug/l). Dit betekende dat de man zijn rijbewijs moest inleveren (>570 ug/l) en er werd hem een proces-verbaal aangezegd voor het rijden onder invloed.

Gouda Man loopt op verboden grond De politie heeft woensdag 22 augustus rond 20.15 uur op een bouwterrein aan de Karnemelksloot een 35 jarige man uit Gouda aangehouden. De man liep daar op het terrein waar duidelijk is aangegeven dat lopen daar verboden is. De politie kreeg daar een melding over. De man is een bekende van de politie. De politie vond het nodig om de geestelijke en lichamelijke toestand van de man te laten beoordelen door een arts van de GGD. De uitkomst van zijn overleg met de GGZ was dat er voor de Gouwenaar op dit moment geen maatregelen nodig waren omdat hij voor zichzelf of voor anderen geen gevaar vormde. De politie heeft de man nog wel proces-verbaal aangezegd voor het lopen of zich bevinden op verboden terrein.

Nieuwkoop Auto op zijn kop Een 62 jarige automobiliste uit Nieuwkoop is op donderdag 23 augustus, rond 03.35 uur, met haar auto in de berm terecht gekomen. De vrouw reed in de richting van Nieuwkoop over de Nieuwveenseweg. Aangekomen bij de rotonde de Olm is zij vermoedelijk niet met de bocht van de rotonde, maar rechtdoor de berm ingereden. In de berm is zij tegen een betonnen paal gereden waardoor haar auto over de kop is geslagen. Na het raken van een lantaarnpaal is de auto tot stilstand gekomen. De vrouw zat in de auto beklemd toen agenten ter plaatse kwamen. Zij zat vast met haar arm. Nadat zij bevrijd was uit haar auto is zij direct naar het ziekenhuis gebracht. De politie zoekt uit wat de oorzaak van het ongeval is geweest.

Reeuwijk Verdachte diefstal hout aangehouden De politie controleerde op donderdag 23 augustus, rond 05.30 uur, een man die op een bedrijventerrein aan de Kennedysingel hout aan het inladen was. De controle vond plaats nadat een alerte melder de politie had gebeld omdat er glasgerinkel was gehoord. Rond 06.00 uur kwamen de bouwvakkers op het terrein aan die de man niet kenden. De verdachte man, een 25 jarige Vlaardingen is aangehouden wegens diefstal en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---